3°C
Broken clouds

Bezoek de monumenten van het waterbeheer!

Op 9 en 10 september vindt de Nationale Monumentendag plaats. Zestien molens en gemalen die in bezit zijn van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier openen dit weekend de deuren voor publiek. Twee objecten in West-Friesland zijn toegankelijk tijdens dit evenement. Iedereen kan gratis komen kijken en leren over de manieren hoe we al eeuwenlang droge voeten houden in Noord-Holland.

In West-Friesland zijn gemaal Beetskoog in Oudendijk en het Nederlandse Stoommachinemuseum in Medemblik te bezoeken. Voor meer informatie over de opening van alle molens en gemalen van het hoogheemraadschap, bezoek HHNK.nl.

Opening Gemaal Beetskoog
Gemaal Beetskoog behoort tot een van de weinige gaaf bewaard gebleven voorbeelden van gemaaltechniek uit het begin van de twintigste eeuw van Nederlands fabricaat. Sinds 1982 is het dieselgemaal opengesteld voor publiek en staat het op de provinciale monumentenlijst van Noord-Holland. Het gemaal is geopend tijdens Open Monumentendag op zondag 10 september van 11:00-16:00 uur.

Open Monumentendag vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers leren over de waterwerken die vroeger, maar soms ook nu nog een rol spelen in het waterbeheer. De toegang bij alle molens en gemalen is gratis. Wees vooral welkom en ontdek meer over het water.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl