4°C
Scattered clouds

Bedijs expositie ‘Rondje West-Friesland’

Vrijdag 8 juli t/m zaterdag 2 september – Foto-expositie Harry Bedijs tijdens zomeropenstelling Westerkerk in Enkhuizen.

Net als ieder jaar kan de monumentale Westerkerk ook deze zomer weer van binnen bekeken worden, de periode is dit jaar van 8 juli t/m 2 september, zaterdag t/m dinsdag van 13.30 tot 15.00 uur. 

De hoogtepunten van de kerk zoals het orgel, het koorhek en de grafzerken komen daarbij weer helemaal tot hun recht. Vrijwilligers zijn aanwezig om toelichting te geven voor wie dat wil.

Bijzonder dit jaar is de expositie van foto’s van Harry Bedijs. Deze befaamde Enkhuizer persfotograaf (1915-2002) legde tussen 1946 en 1986 in meer dan 150.000 foto’s het dagelijks leven in Enkhuizen en West-Friesland vast, vaak in opdracht van de Enkhuizer Courant. Een selectie van zijn mooiste foto’s is nu te zien onder het motto ‘Rondje West-Friesland’. Geïnspireerd door de foto’s van Bedijs maakten leden van Fotoclub Enkhuizen-de Streek hierbij hedendaagse foto’s die de contrasten tussen vroeger en nu goed in beeld brengen.

De foto’s van Bedijs beslaan een enorme diversiteit aan onderwerpen, van het oogsten van bloemkolen in de Streek, via de Koninklijke Familie op bezoek in Enkhuizen, leerlingen van de Huishoudschool in actie, winkelinterieurs uit de 50er jaren, tot Cliff Richard, Vera Lynn en the Beatles die optreden in Blokker en heel veel daar tussenin.

Toegang tot de expositie is gratis hoewel een bijdrage voor het onderhoud van de kerk zeer wordt gewaardeerd. Meer informatie: westerkerkenkhuizen.nl/rondje-west-friesland-foto-expositie

Contact:
Stichting de Westerkerk
Westerstraat 138
1601 AN Enkhuizen
E-mail: bureau@westerkerkenkhuizen.nl
Telefoon:  0228 – 317800

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl