13°C
Clear sky

Bach Ensemble Amsterdam brengt Matthäus Passion in Hoorn – Met inleiding door Onno Verschoor

Onno Verschoor
Foto van Onno Verschoor
Datum evenement: 17 maart

Het inmiddels in Hoorn befaamde Bach Ensemble Amsterdam brengt op zondag 17 maart Bachs Matthäus Passion. Grijp dus nu uw kans om te genieten van dit grootse werk! De uitvoering is in handen van het inmiddels in Hoorn vertrouwde Bach Ensemble Amsterdam onder leiding van Paulien Kostense. Christus: Robbert Muuse (17/3), Evangelist: Chris Postuma, Sopraan: Elvire Beekhuizen, Alt: Elsbeth Gerritsen, Tenor: Pablo Gregorian, Bas: Michiel Meijer, Gamba: Xander Baker.

Bach Ensemble Amsterdam

Inleiding op de Matthäus Passion door Onno Verschoor
Voorafgaand aan de uitvoering van de Matthäus op zondagmiddag 17 maart zal Onno Verschoor, de nieuwe artistiek leider van Stichting Hoorn – Oude Muziek Nu, een inleiding houden over dit wereldberoemde werk. Onno is blokfluitist en hoboïst en zal daarom extra aandacht besteden aan de originele blaasinstrumenten die Bach gebruikte.
De inleiding vindt plaats op zondagmiddag 17 maart in het Foreestenhuis, Grote Oost 43 in Hoorn. Vanaf 13.00 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee; de inleiding zelf begint om 13.30 en duurt ca 40 minuten. Aansluitend loopt in nog geen 2 minuten naar de Oosterkerk voor de uitvoering van de Matthäus Passion.

Toegang tot de lezing is gratis. Omdat er beperkte plaats is in de kerkzaal van het Foreestenhuis vragen we wel even te reserveren via hoornoudemuzieknu@gmail.com of 06 2184 3943 (Hilbrand Adema).


Zondag 17 maart 2024, Oosterkerk Hoorn, Grote Oost 60. Aanvang 14.30 uur; kerk open 13.45 uur.
Toegang: begunstigers € 35 | normale prijs € 25 | studenten € 22,50 | tot 18 jaar € 15
Alle informatie en toegangskaarten via www.oudemuzieknu.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl