28°C
Broken clouds

Autocross Venhuizen weer van start op 21 augustus

HEM 21 augustus – Na lange tijd, wordt er zondag 21 augustus weer crossen op de vertrouwde baan aan de Meeweg in Hem. Begin juli is de online inschrijving geopend voor de coureurs in de verschillende klassen; Standaard heren, Standaard Dames, Rodeo klasse en Verstevigde/vrije standaard klasse. Dit jaar worden ook weer de gastklasse “Jeugd” en voor de eerste keer ook de 1850cc non contact- en de 2000cc non contact klasse verwelkomd.  

Deze laatste 2 klassen rijden normaliter met name in Friesland, daar heet het de standaardklasse, maar door de regelgeving aldaar krijgen ze bij ons de toevoeging “non contact klasse”. In deze klassen gaat het er namelijk over het algemeen wat minder ruig aan toe dan wij in de klassen van het Noord-Hollands kampioenschap gewend zijn, je mag hangen en leunen in de bochten, maar het is zeker niet de bedoeling om je voorganger op de punt aan de achterkant te raken om diegene de rondte in te duwen. Wel zo fijn voor het behoud van je auto en je portemonnee. 

Aan het woord is Joe Luitjes, die om de voorgenoemde reden ook bewust heeft gekozen om te gaan rijden in de 2000cc non contact klasse. Hij heeft zich ingeschreven voor de cross in Venhuizen en is daarmee zeker niet de eerste “Luitjes” die zijn crosskunsten vertoond. Joe is opgegroeid met ouders die beiden gecrosst hebben in een standaard Golf 1 en een Opel Cadet. Moeder Luitjes reed haar laatste cross zelfs nog toen ze al zwanger was. Niet verwonderlijk dat broer Roy zich, toen het mocht, aanmeldde bij de junioren klasse, om eerst op asfalt met een Toyata Starlet en later in de prut met een Suzuki Swift vele races te rijden.   

Toen Roy overstapte op een Peugeot 205 om te verschijnen op het NK junioren ging de Suzuki Swift over naar de middelste broer Bruce. Bruce werd met de Suzuki Swift zelfs club kampioen in de junioren klasse van Ezhaco.  

Het was dan ook voor de hand liggend dat deze Suzuki Swift uiteindelijk overging naar Joe. Joe heeft vooral bij de Ezhaco gereden en heeft races gewonnen, maar deed niet mee voor het kampioenschap. Uiteindelijk is de Suzuki weg gedaan en is Joe in de leer gegaan bij andere coureurs. Hij ging met hen mee en heeft afgekeken hoe het moest en vooral ook hoe het niet moest. Ervaring kon hij ook opdoen bij zijn oudste broers, die ondertussen met een Golf 1 reden in het Noord Hollands kampioenschap.  

Toen zijn broers vanwege drukte omtrent hun eigen ondernemerschap stopten met crossen besloot Joe een eigen auto te gaan opbouwen. Er werd een Opel Cadet aangeschaft (een zelfde merk als waar vader ooit het crossen mee gestart was) en bij een kameraad in het staalbedrijf kon Joe de rol kooi en carrosserie aanpassen om deze cross geschikt te maken. Met een motor van, de altijd snelle, Stanley Boots bouwde Joe vervolgens zijn top auto, zoals hij hem zelf noemt. Ondertussen is hij 5 crossen verder (Kollum, Zevenhuizen, Makkum, Eelde en Biddinghuizen) en is de auto goed, met slechts wat “gebruikssporen”, alle crossen doorgekomen. Joe kan daarom in Venhuizen, mooi dicht bij huis, de strijd aangaan in de 2000cc non contact klasse.    

“Wij hopen iedereen te verwelkomen op 21 augustus!”

De aanvang van de cross is 12:00 uur, er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig en voor de versnaperingen is er een snackwagen van Markos Evenementen en een ijskar van Vivaldi op het terrein aanwezig. Voor meer informatie en online inschrijving zie www.autocrossvenhuizen.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl