13°C
Scattered clouds

Adriaans curiosamarkt en “Schatten uit je Kast” bij museumboerderij

Maandag 10 april – De Adriaans curiosamarkt en “Schatten uit je Kast” bij museumboerderij West-Frisia, Koningspade 31 in Hoogwoud op Tweede Paasdag, maandag 10 april van 11.00 -16.00 uur.

Bij de kramen en uitstallingen rond de mooie museumboerderij is er deze dag van alles te koop.
Mooi textiel uit grootmoeders tijd, brocante uit verschillende streken, keramiek, oud speelgoed, sieraden en nog veel meer.

“Schatten uit je kast in Hoogwoud”. Hans van Kampen, voorzitter van Boerderij- en Rijtuigenmuseum Vreeburg in Schagen, treedt met enige regelmaat op als taxateur. Hij is specialist op het gebied van gebruiksvoorwerpen, sieraden, schilderijen en religieuze voorwerpen. Tijdens de curiosamarkt is hij in de museumboerderij.

Aanmelden taxatie
Dit is dé kans om eindelijk eens aan de weet te komen of het van tante Bets gekregen schilderij inderdaad een echte ….. is, of wat die antieke ketting waard is. Pak je bijzondere spulletjes in en neem ze op 10 april mee naar de museumboerderij. Belangstellenden moeten zich van tevoren aanmelden via een mailtje aan liesbeth@museumboerderijwestfrisia.nl.

Aanmelden kan ook nog op de dag zelf, bij de kassa, maar dan loop je de kans dat er geen ruimte meer voor is. Om zoveel mogelijk belangstellenden aan de beurt te laten komen kunnen per persoon maximaal drie voorwerpen worden getaxeerd.
De kosten van de taxatie zijn € 1,- per te taxeren voorwerp en dat betaal je op de dag zelf bij de kassa van de museumboerderij , tegelijk met de entree voor de markt en het museum.

Museum
Er zijn zijn ook een aantal dames van de vereniging Behoud West Fries Kostuum in en om het museum bezig met hun mooie handwerken van vroeger. Zij vertellen er graag over, ook over al het moois dat zij aan en om hebben.
Mooie, oude spullen met een verhaal zijn ook te vinden in het museum. Door de hele boerderij staat de grote verzameling van de laatste eigenaar, Adriaan Donker. Er zijn die dag vrijwilligers die leuke anekdotes kunnen vertellen en graag informatie geven over de (bijna) vergeten voorwerpen.

Bij het museum hoort ook de Kapberg, onze horecaruimte in huiselijke stijl met een fantastisch uitzicht over de omgeving en omringende weilanden. Hier kan je genieten van een kopje koffie of thee met West-Friese krentenmik of ander lekkers. Ook bier van Hertog Jan en Kaapvaarders Blond (van een lokale brouwer) staan op de kaart. .

De entree voor de markt én het museum is op deze dag € 4,-.
Wil je alleen de markt bezoeken, dan betaal je €1,-
Adres: Koningspade 31 in Hoogwoud

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl