0°C

Aankondiging tweede orgelconcert Pieter Backer 0rgel Medemblik

Zaterdag 8 juli wordt in de Medemblikker Bonifaciuskerk het tweede van een serie van vijf zaterdagmiddag-orgelconcerten gegeven. Albèrt Driessen bespeelt dan het 17de eeuwse Pieter Backer orgel met een programma waarin de kwaliteit van dit orgel optimaal tot zijn recht komt. Grote componisten als o.a. J.S. Bach, J.P. Sweelinck, W.A. Mozart en Louis Vierne staan op het programma.

Albèrt Driessen (Genemuiden, 2002) ontving op negenjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Bert Gelderman. Op zijn dertiende studeerde hij verder bij Evan Bogerd, die hem tevens op zijn conservatoriumstudie voorbereidde. Sinds 2021 studeert Albèrt aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, alwaar Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent is. Hij ontvangt zijn bijvak-pianolessen van Wim Voogd. Tevens studeert Albèrt Rechtsgeleerdheid aan de universiteit te Leiden.

In 2020 werd Albèrt toegelaten tot het Young-Talent programma van het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Ben van Oosten, Michel Bouvard en Pieter Dirksen, Wolfgang Zerer, Stefan Engels, Leo van Doeselaar en Menno van Delft.

In oktober 2021 won Albèrt de eerste prijs op het in Kampen gehouden Quintus concours. In 2022 ontving hij de gedeelde tweede prijs op de eerste editie van het Duyschotconcours.

Het concert begint zaterdagmiddag om 16.00 uur. De ingang van de kerk aan het Kerkplein is geopend vanaf 15.30 uur. Het is via een prachtig beeldscherm mogelijk de verrichtingen van de organist zelf te bewonderen.

De toegang tot het concert is gratis. Aan de uitgang is er een deurcollecte voor de onkosten.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl