0°C

A Touch of Paris – Martin Oei speelt Debussy en Ravel in Enkhuizen

Datum evenement: 6 en 7 april

De concertpianist Martin Oei is vanaf maart 2024 op tournee met het programma “A Touch of Paris”. Hij heeft dit programma o.a. op 17 maart in het Concertgebouw uitgevoerd en zal op zaterdag 6 en zondag 7 april (14:00uur) bij Maison Erard te Enkhuizen komen spelen.

Hij brengt het Parijs uit het begin van de vorige eeuw tot leven met pianocomposities van Claude Debussy (1862-1918) en Maurice Ravel (1875-1937). Het concert wordt uitgevoerd op een historische Erard-vleugel van hetzelfde type waar Ravel zijn hele oeuvre op componeerde. Zo klinkt de muziek als in Parijs rond de eeuwwisseling. Bij de concerten in Enkhuizen zal de eigenaar van Maison Erard, Frits Janmaat vertellen over deze historische vleugels.

De geselecteerde stukken van Debussy zijn geïnspireerd door het weer en het landschap en hebben titels als “Tuinen in de regen”, “De Heuvels van Anacapri”, “Voetstappen in de sneeuw”, “Wat de westenwind zag”, “De Wijnpoort”, “Vuurwerk” en “Mist”.

Van Ravel koos Martin Oei de Gaspard de la Nuit, een drieluik op basis van de gedichten van Aloysius Bertrand: Ondine, le Gibet en Scarbo. Het concert eindigt met de pianoversie van “La Valse” waarin Ravel korte melodische thema’s afwisselt met humoristische variaties daarop.

Concerten ”A Touch of Paris”
6 en 7 april 2024 Maison Erard, Enkhuizen, toegang €20 per persson.

Voor meer informatie en reserveren: https://martinoei.nl/shows/

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl