0°C

Uw gft en etensresten zetten de tuin in bloei

De lente komt er aan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen uw tuin extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost! Deze grondstof maakt HVC van uw ingeleverde gft & etensresten. Kippenbotjes, klokhuizen en aardappelschillen vormen namelijk de basis voor compost. Om u te bedanken voor het scheiden van gft & etensresten biedt gemeente Schagen tijdens de Compostdag op 26 maart gratis compost aan!

Gratis scheppen op de gemeentewerf Schagen

Tijdens de Compostdag op zaterdag 26 maart kunt u tussen 8:30 en 12:00 uur gratis compost ophalen bij de Zijperweg 10 Schagen. U kan een aantal zakken of een aanhanger meenemen om het compost in te vervoeren. Aanhangers worden op locatie geladen door een shovel. Zakken moeten zelf gevuld worden, neem daarvoor zelf een schep mee.

Ruim 20 kilo compost uit een volle gft-bak

Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan ruim 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen.

Meer informatie

De compostactie van HVC vindt plaats op zaterdag 26 maart van 8:30 tot 12:00 uur bij de gemeentewerf op de Zijperweg 10 Schagen. Inwoners van gemeente Schagen mogen gratis compost komen scheppen. LET OP: Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Hierop staat een forse boete als u dit niet doet. Meer informatie over gft & etensresten en het scheiden van afval vindt u op www.hvcgroep.nl/gft. Op www.compostdag.nl is meer informatie over de Compostdag te vinden.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl