13°C
Clear sky

Team Sportservice en politici aan ontbijttafel over gezonde leefstijl

Een gevarieerd en gezond ontbijt, een proeverij van stellingen en het toetje van de toekomst. Dat staat onder andere op het menu van het Vitaliteitsontbijt maandag 14 februari. Lijsttrekkers en fractievoorzitters schuiven in alle vroegte aan de ontbijttafel bij Schagen United. Daar mogen ze allereerst genieten van een ontbijt om vervolgens met elkaar in debat te gaan over hun visie op een gezonde leefstijl. Ze gaan naar huis met de vraag: ‘waar kunnen we jou de komende vier jaar aan houden?’ Het Vitaliteitsontbijt is een initiatief van Team Sportservice.

“Ik geloof niet dat ik overdrijf als ik zeg dat de term gezondheid bijna elke dag wel een keer voorbijkomt op radio en tv. En ik weet wel zeker dat corona ons de ogen nog meer heeft geopend. Dat we zien hoe belangrijk het is om vitaal te zijn. Een beetje om onszelf denken. Ons lichaam gezond houden. Met sport, bewegen, voeding, voldoende slaap, zo min mogelijk stress. En vergeet het sociale niet. Wat eenzaamheid voor impact heeft op onze gezondheid! Daarom willen we met de fracties in gesprek”, licht Marloes Smit het nut van het Vitaliteitsontbijt toe.

Proeverij van stellingen

Alle deelnemers aan het Vitaliteitsontbijt krijgen eerst een gezond ontbijt voorgeschoteld. En kunnen onderwijl hun eigen smoothie bij elkaar trappen op smoothiebikes. Hoe harder je trapt, des te eerder is-ie klaar. Dan komt de proeverij van stellingen op tafel. Overgoten met een saus van inspiratie.

Over vier jaar op aanspreken

“We willen de lokale politiek uitdagen hardop mee te denken over een vitale samenleving. Hoe kunnen we nu samen zorgen dat een gezonde leefstijl voor al onze inwoners bereikbaar is. Bij wie liggen bepaalde taken? Is de gemeente verantwoordelijk of de inwoner zelf? We zijn benieuwd wat de partijen daar voor ideeën over hebben. En waar we ze dus over vier jaar nog eens op kunnen aanspreken.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl