6°C
Scattered clouds

Sow to Grow Chips eten!

Op 9 december komen bezoekers van heinde en verre naar Enkhuizen om rond te dolen langs de kramen van de Winterfair 2023.

Op het voorplein van Museum Sow to Grow in de Westraat 111 zullen vanaf 11.00 tot 16.00 uur chips gebakken worden door een aantal vrijwilligers en mogen bezoekers deze gratis proeven. Deze activiteit sluit naadloos aan bij de huidige tentoonstelling “Aardappel(w)Eters”, die nog t/m 30 december 2023 te bezichtigen is.

De tentoonstelling geeft een overzicht van de aardappel, het verleden en de toekomst. Er zijn filmpjes over de teelt en oogst én de verwerking tot producten zoals zetmeel, frites en chips. Verder zijn er voorbeelden van de toepassingen van aardappelen in ons dagelijkse leven. In aanvulling op de foto’s van Ellen Mandenaker is er een keur aan voorwerpen te zien die allemaal iets met de aardappel te maken hebben. Een collectie beschikbaar gesteld door oud aardappelveredelaar Jan van Loon.

Bent u na het nuttigen van een schaaltje chips hongerig geworden naar meer kennis over de aardappelen, dan is dit een unieke kans om die op te doen door onze tentoonstelling te bezoeken.

Bezitters van de Museumkaart hebben gratis toegang.

Voor meer informatie over Museum Sow to Grow, bezoek de website www.sowtogrow.nl of/en onze Facebook pagina.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl