14°C
Clear sky

Lunchroom De Basseroet: verrassend origineel!

De Basseroet is misschien wel het leukste hoekje van winkelcentrum De Streekhof. De kersverse lunchroom wordt gerund door Petra, die samen met haar team verrassende en originele lekkernijen op de kaart zet.

Strak, fris en modern, zo kun je De Basseroet alvast samenvatten. Petra is maar wat trots op haar nieuwe initiatief, dat ze opzette naast Case of Coffee, de koffiekar waarmee ze al jaren door het land trekt. “Case of Coffee blijft gewoon bestaan, want lekkere koffie blijft fijn om te serveren. De Basseroet komt erbij, als een wens van jaren die uitkomt. Het is een heerlijke combinatie.”

De Basseroet heeft een bijzondere kaart, vol verrassende dingen die je allemaal zou willen proberen. “Onderscheidend en ‘out of the box’ zijn onze trefwoorden, we zijn echt anders dan anderen. We houden ervan om de trends in de gaten te houden en om daarop in te spelen. Daarom is er veel te kiezen: we hebben een uitgebreide koffiekaart, een kinderkaart met lekkere én gezonde dingen, een borrelplank, maar ook pancakes en in de zomer ijsrolletjes. En bijzondere lunchbroodjes, zoals De Deugniet en De Belhamel. Maar daar wil ik niet teveel over zeggen, die moet je echt komen proeven. Wel kan ik zeggen dat je voorlopig niet meer hoeft te eten als je hier geweest bent, je krijgt hier echt genoeg!”

Fijne sfeer om de hoek

De timing van de nieuwe lunchroom was zorgvuldig gepland op 1 januari 2021. “Een jaar geleden begon ik met de voorbereidingen, vlak voor de eerste lockdown. Gelukkig wist ik toen nog niet hoe lang het allemaal zou gaan duren, ik ben gewoon van start gegaan, vol vertrouwen dat het een jaar later wel weer klaar zou zijn. Dat was helaas niet het geval, maar dat had geen gevolgen voor de opening, die heb ik gewoon door laten gaan. We hebben lekkere koffie-to-go met gebakjes erbij, en met eten afhalen en bezorging aan huis konden we in elk geval een goed begin maken. Daar wordt goed gebruik van gemaakt, dus dat is alvast een mooie start.”

“Natuurlijk is het wel heel belangrijk dat de horeca weer van het slot gaat. Dit duurt al zo lang, het valt niet mee om het hoofd boven water te houden. Maar we blijven optimistisch. We laten graag zien dat we er zijn, houden van een praatje en worden er zelf blij van als we onze gasten zien genieten. Het is de fijne sfeer om de hoek, waar je even naar toe wilt om er even uit te zijn, dat willen we uitstralen. Voor de glimlach van een ander gaan we graag een stapje verder, zo zitten we er allemaal in. We zijn als het ware psycholoog, socioloog, oppas en oh ja, ook nog horecaondernemer, zo veelzijdig is dit vak. Het is zo leuk als mensen terugkomen en we al weten wat ze willen. Dat persoonlijke maakt het voor ons een prachtig vak.”

Kakelvers en duurzaam

In De Basseroet wordt aan alles gedacht. Petra: “We gebruiken ingrediënten van lokale ondernemers, kakelvers en dus het allerlekkerst. Dat is bovendien duurzaam, een belangrijk aspect in onze lunchroom. In onze gerechten houden we rekening met van alles: van regulier tot lactosevrij, van vegan tot glutenvrij, want we vinden dat er voor iedereen iets lekkers te vinden moet zijn. We luisteren graag naar de wensen van de klant, en we zijn creatief genoeg om daar heerlijke dingen bij te bedenken.”

Wie zin heeft in heerlijke koffie, kan dat gewoon afhalen bij De Basseroet. “Met wat lekkers erbij, we hebben genoeg. En altijd variatie, dus kom gewoon gezellig langs, hier proef je altijd weer iets nieuws!”

De Basseroet is te vinden op Instagram, Facebook en op www.lunchroomdebasseroet.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl