13°C
Scattered clouds

Heerlijk West-Friesland

West-Friesland heeft een hoop te bieden, ook als het gaat om eten en drinken. Natuurlijk, we kennen allemaal de Opperdoezer Ronde. Maar er is zoveel meer. In Heerlijk West-Friesland gaan we op zoek naar lekkernijen die het leven nog nét iets aangenamer maken.  

Deze keer gaan we langs bij Jam en Zo in Oosterblokker waar verschillende streekproducten worden gemaakt en verkocht . Uiteraard kun je er terecht voor een heerlijk potje jam. Maar eigenaresse Thessa Bruijns en haar team bieden veel meer. Het assortiment behelst onder andere karamel, lemon curd, mosterd, honing, eetbare bloemen, kruidenthee, koffie en zelfs kaarsen. Eigenlijk is het teveel om op te noemen. Alles wordt op een verantwoorde manier geproduceerd zonder kunstmatige toevoegingen en met minder suiker. Ook biedt Jam en Zo verschillende feestelijke pakketten aan. De producten worden met lokale ingrediënten (uit eigen tuin of directe omgeving) gemaakt.  Ook kun je voor workshops, rondleidingen en arrangementen terecht bij Jam en Zo.  

Zoveel spullen. Dat wordt lastig kiezen. Maar we gaan het je toch vragen Thessa: welk product wil je hier in de schijnwerpers zetten?  

“Toch onze jam!”

En waarom heb je hier voor gekozen?  

“Onze jam heeft al zo veel mensen verrast, het is echt mijn kindje zeg maar… geen gekke e-nummers, geen kunstmatige toevoegingen. Maar wel veel fruit en minder suiker en heerlijk vol van smaak zoals jam hoort te zijn. Bijna ouderwets lekker!”  

Hoe is dit product in jullie assortiment gekomen?  

“Toen ik 19 jaar was kocht ik een huis en had ik het best krap. Door zelf heel veel te maken uit de tuin van mijn ouders, kon ik rondkomen en onverwacht ook heel erg lekker eten. Van het een kwam het ander en zo is er inmiddels een hele lijn hele lekkere producten ontstaan.”

En wat is het ideale moment om het te nuttigen?  

“Jee…. Die vraag kan vele kanten op…. Natuurlijk op brood, beschuit, toast maar ook door de yoghurt, op het ijs en tussen taarten. Ik hoor ook wel eens klanten die zo een lepeltje uit de pot snoepen! Haha.”

We kunnen niet wachten om het te proberen, waar kunnen we terecht om het te halen?  

“Iedereen is welkom op de Noorderdracht in Oosterblokker.  We zijn van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 10:00 en 11:30 uur en tussen 13:30 en 15:00 uur. Zaterdag zijn we open tussen 10:00 en 16:00 uur. Ook staan we op markten en zijn onze producten te verkrijgen bij diverse boerderijwinkels, en bij Westfriesmand, zie voor meer info onze website: www.jamenzo.nl.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl