0°C

Zuiderzeemuseum ontvangt 980.520 euro van de VriendenLoterij

Het Zuiderzeemuseum heeft een prachtige cheque van maar liefst 980.520 euro van de VriendenLoterij in ontvangst genomen. Met dit mooie geldbedrag kan het museum onder andere weer enkele van de iconische gebouwen in het buitenmuseum restaureren en/of inrichten. Dit jaar worden bijvoorbeeld twee ‘Schokker’ panden gerestaureerd en heringericht.

Groot belang
Namens het museum namen fondsen- en sponsorwerver Caecilia van Stigt en adviseur Marketing & Communicatie Maureen Bot de cheque van de VriendenLoterij in ontvangst. Van Stigt: “De steun van de VriendenLoterij is van groot belang voor het Zuiderzeemuseum. Ons buitenmuseum bestaat uit meer dan 140 oorspronkelijke panden uit dorpen en steden rond de voormalige Zuiderzee. Er is veel geld nodig om dit erfgoed in stand te houden. Zo worden dit jaar onze twee zogenaamde Schokker panden gerestaureerd en heringericht. Bezoekers belanden hier binnenkort in het verhaal van Anna Diender en de ontruiming van het Zuiderzee-eiland Schokland in 1859. Zonder de steun van de VriendenLoterij, die ons al sinds 2007 financieel ondersteunt, was dit niet mogelijk geweest.”

Geoormerkt werven
Het Zuiderzeemuseum heeft zelf een extra bedrag van 480.520 euro opgehaald met het zogeheten ‘geoormerkt werven’. Van Stigt: “Hiermee sporen wij bezoekers aan om specifiek voor ons museum met de VriendenLoterij mee te spelen. Bij deelname ontvangen wij 39% van het maandelijkse lotbedrag.”

Over de VriendenLoterij
De VriendenLoterij is de loterij voor behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Bij de VriendenLoterij speel je mee voor wat je raakt. Dankzij de deelnemers kan de VriendenLoterij over 2023 opgeteld een bedrag van 143,5 miljoen euro schenken aan cultuur, welzijn en sport in Nederland. www.vriendenloterij.nl

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum verzamelt en beheert al 75 jaar erfgoed uit het voormalige Zuiderzeegebied. Het vertelt het verhaal van de Zuiderzee en verbindt daarbij het heden met het verleden op een toegankelijke wijze voor een divers publiek. Jong en oud wandelt hier honderd jaar terug in de tijd en komt in aanraking met de Zuiderzeecultuur. In de vaste tentoonstelling Zee vol verhalen duiken bezoekers in de verhalen over het leven aan de voormalige Zuiderzee. Het museum brengt ook de cultuurhistorische collectie op verrassende wijze samen met hedendaagse kunst, vormgeving en design. Kijk op zuiderzeemuseum.nl voor een overzicht van alle tentoonstellingen. In 2021 ontving het museum van de ANWB de zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland. Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als ‘Top choice’ in haar internationale reisgids Best in travel 2022. Museumkids heeft het Zuiderzeemuseum wederom het predicaat ‘Kidsproof’ toegekend voor 2023.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl