0°C

Zuiderzeemuseum bol van activiteiten in de meivakantie

Van Zuiderzeeraps en eigen kunstwerk maken tot optreden van Hakim Traidia

Zowel in het binnen- als het buitenmuseum zijn er deze meivakantie allerlei activiteiten voor het hele gezin. Van 23 april tot en met 8 mei kunnen bezoekers zich onder het mom Hé, doe je mee! volop uitleven met diverse workshops, audioverhalen en heel veel spelletjes. Tijdens het nieuwe evenement Tussen Kunst & Kidzstaat creativiteit voor kinderen centraal: bezoek de interactieve theatervoorstelling met Hakim Traidia, maak je eigen kunstwerk van restafval en kijk mee over de schouder van diverse schilders. Daarnaast nodigt Boer Boris de allerkleinste bezoekers uit om zijn verjaardag te vieren.

Tussen Kunst & Kidz 

Nieuw op het programma van het museum is het evenement Tussen Kunst & Kidz. Op 30 april, 1 en 2 mei kunnen kinderen heerlijk creatief bezig zijn en is er voor ieder wat wils. Neem bijvoorbeeld deel aan de interactieve theatervoorstelling Hakim op z’n best met Hakim Traidia, die bekend is door zijn rol in Sesamstraat. Of geniet van Roos Dansverhalen, een combinatie van poppenspel en dans. Daarnaast zijn er verschillende workshops: maak je eigen Zuiderzeerap, creëer een kunstwerk van restafval of graffiti en ga aan de slag met een sokpop. Ga naar www.zuiderzeemuseum.nl/dagagendavoor een actueel overzicht van alle activiteiten. 

Foto Studio Merike

Hé, doe je mee!

Stap in de wereld van een Zuiderzeekind en ontdek hoe kinderen hun tijd moesten verdelen over gezin, klusjes, karweitjes en school. Vrije tijd was schaars! Speel de spellen, beluister de audiofragmenten en bekijk de levensgrote, oude foto’s. En kom je met kinderen? Dan leven zij zich natuurlijk uit in de kinderwerkstraat, want… iedereen doet mee! Bij de kinderactiviteit Hé, boer je mee! kunnen kinderen in deze meivakantie dagelijks meehelpen met klusjes op de boerderij. De kippen hebben losgelopen, maar hun eieren liggen niet in het hok. Ontdek waar ze zijn verstopt. Maak de grond los en luchtig met een schoffel, zodat de boer zijn groentezaadjes makkelijk kan planten. 

Foto Studio Merike

Boer Boris is jarig!

In de vrolijke peuter- en kleutertentoonstelling Boer Boris is jarig! vind je niet alleen originele aquarellen en schetsen voor de verschillende Boer Boris-boeken, maar ook echte Boer Boris-activiteiten voor zijn grootste kleine fans. Maken de kinderen een worteltjestaart of klimmen ze liever op de tractor? Kunnen ze net zo goed zorgen voor de boerderijdieren als Boer Boris? En kunnen zij het bange bootje uit Boer Boris’ nieuwe boek van z’n angst afhelpen? Verkleed als Boer Boris, zijn zusje Sam of broertje Berend duiken ze helemaal in dit nieuwste Boer Boris-avontuur!

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum verzamelt en beheert erfgoed uit het voormalige Zuiderzeegebied. Het vertelt het verhaal van de Zuiderzee en verbindt daarbij het heden met het verleden op een toegankelijke wijze voor een divers publiek. Jong en oud wandelt hier honderd jaar terug in de tijd en komt in aanraking met de Zuiderzeecultuur. In de vaste tentoonstelling Zee vol verhalen duiken bezoekers in de verhalen over het leven aan de voormalige Zuiderzee. Het museum brengt ook de cultuurhistorische collectie op verrassende wijze samen met hedendaagse kunst, vormgeving en design. Kijk op zuiderzeemuseum.nl voor een overzicht van alle tentoonstellingen.

In 2021 ontving het museum van de ANWB de zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland. Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als ‘Top choice’ in haar internationale reisgids Best in travel 2021. Museumkids heeft het Zuiderzeemuseum wederom het predicaat ‘Kidsproof’ toegekend voor 2022.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl