0°C

Zonnebloem doet een dagje Lemmer

Ook dit jaar was er weer veel belangstelling voor het dagje uit met de Urkerboot, georganiseerd door vereniging de Zonnebloem, afdeling Enkhuizen. Deze keer met bestemming Lemmer, een oud Fries plaatsje langs de voormalige Zuiderzee. Misschien wat minder bekend dan Volendam, Urk of Hindeloopen, maar een prima plek om een aantal uren door te brengen.

Al vroeg in de ochtend verzamelen gasten en vrijwilligers zich op de kade achter het VVV-kantoor. Als ‘De Zuiderzee’ aanmeert ziet het al aardig zwart van de mensen. Vandaag gaan honderdtwintig gasten en zestien vrijwilligers mee. Het inschepen geschiedt rustig en zonder problemen.

Niet veel later staat de voorplecht van het schip vol rolstoelen en rollators en geniet het gezelschap van koffie met wat lekkers. De bediening is in handen van eigenaar Riekelt Brouwer, zijn medewerkers en de vrijwilligers van de Zonnebloem. Samen vormen ze een geoliede machine. Zolang de zon het laat afweten speelt Diny Kootstra op haar accordeon vrolijke en zonnige muziek.

De terugreis verloopt wat ruiger. Inmiddels waait het stevig en dat zorgt ervoor dat de golfslag van het IJsselmeer hoog genoeg is om over de boeg te komen en het verzamelde rollend materieel kletsnat wordt. De kapitein kent de binnenzee door en door en manoeuvreert het schip veilig naar de Veerhaven in Enkhuizen. Men kan terugkijken op een heel mooie en geslaagde dag met dank aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen.

Urkerboot ‘De Zuiderzee’ onderhoudt van begin juli t/m 2 september weer een geregelde veerdienst tussen Urk en Enkhuizen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl