0°C

Zomertip: Valkenier op het kasteelplein bij Kasteel Radboud

Kasteel Radboud-Birdlive op kasteelplein
(Foto: aangeleverd)

Medemblik – In de zomervakantie is bij goed weer iedere woensdag huisvalkenier Birdlive op het plein van Kasteel Radboud. Birdlive heeft een speciaal programma ontwikkeld waarbij je de geschiedenis van de valkerij beleeft. Natuurlijk zijn daarbij ook zijn bijzondere roofvogels te bewonderen. 

Geen kasteel zonder valkenier

In de middeleeuwen had elk zichzelf respecterend kasteel een valkenier. Alleen een vrij man mocht roofvogels houden, dus het was ook een statussymbool. De valkenier vertelt over de geschiedenis van zijn prachtige roofvogels. Verder kom je meer te weten over de link tussen valkerij en kastelen en landerijen. Je kunt de majestueuze vogels van dichtbij bekijken en bij de juiste omstandigheden ook zien vliegen. Dat wil je toch niet missen? 

Let op: het roofvogelprogramma is van 17 juli tot 29 augustus iedere woensdagmiddag van 13:00 – 16:00 uur. Het is buiten en vrij toegankelijk, maar gaat alleen door als het weer het toelaat. Wil je zeker weten dat de valkenier er is als je komt? Check dan op de dag zelf nog even onze website. 

Wil je ook het museum bezoeken, dan kun je van tevoren je tickets bestellen.

Prijzen en reserveren museum

Toegangsprijzen: Vanaf 13 jaar € 9,50 per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 6,50 per kind, kinderen t/m 4 jaar gratis. Heb je een Museumkaart of een Vriendenloterij VIP kaart? Ook dan is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl/activiteiten.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl