12°C
Broken clouds

Zomeravondconcert door organiste Petra Veenswijk

Op donderdagavond 5 augustus geeft de Delftse organist Petra Veenswijk een orgelconcert in de Hoornse Koepelkerk. Als Internationaal concertorganist geniet zij in binnen – en buitenland bekendheid en geeft zij jaarlijks een groot aantal concerten. Haar repertoire omvat het gehele orgeloeuvre van oude tot en met de hedendaagse orgelliteratuur, met een speciale voorkeur voor het Frans symfonisch repertoire.

Maarschalkerweerd-orgel

Stichting Concertfonds Hoornse Orgels is blij dat deze organiste, die zelf de vaste bespeler van het Maarschalkerweerd-orgel in Maria van Jessekerk te Delft is, het Maarschalkerweerd-orgel uit de Hoornse Koepelkerk zal gaan bespelen. Als kenner van dit type instrument is zij bij uitstek geschikt om het Maarschalkerweerd-orgel in de Koepelkerk optimaal tot klinken te laten komen.

Programma

Op het programma staan de Fantasie et Fugue in Es majeur van Camille Saint- Saëns, een integrale uitvoering van de  Symphonie nr. van Charles- Marie Widor, Prélude et fugue in f moll van Marcel Dupré  en de Toccata in D majeur van Marcel Lanquetuit. Tijdens het concert kan het publiek de verrichtingen van de organiste beneden in de kerk op een groot scherm volgen.

Organisatie

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15, 1621 KD Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wordt gehoopt dat iedereen naar vermogen daaraan zal bijdragen. I.v.m. met de veiligheidsmaatregelen rond Corona moeten de bezoekers 1.5 meter afstand van elkaar houden en zal hun aanwezigheid geregistreerd worden. U hoeft zich echter niet meer van te voren op te geven en ook het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.orgelconcerten-hoorn.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl