17°C
Overcast clouds

Zeven Westfriese burgemeesters in één theatershow  

Hoe krijg je zeven drukbezette burgemeesters in één theaterstuk? Productieleider Arnoud Lansdaal kreeg het voor elkaar: in de reizende theatervoorstelling Slag om het Beeld schitteren alle zeven Westfriese burgemeesters tegelijkertijd. Dit spektakelstuk handelt over de Slag op de Zuiderzee uit 1573. Daarin staat de vraag centraal: wie van de hoofdrolspelers uit deze historische zeeslag verdient een standbeeld? De show reist van 20 september t/m 12 oktober langs zeven Westfriese theaters en de kaartverkoop is nu gestart. Reserveer je ticket via op-roet.nl. 

Vanaf 20 september wordt op zeven verschillende plekken in Westfriesland het theaterstuk Slag om het Beeld opgevoerd. De reizende theatervoorstelling is een coproductie van OpRoet en het Westfries Museum en handelt over de Slag op De Zuiderzee uit 1573. Als publiek bevind je je in een hypermoderne tv-studio: zo krijg je vanuit het heden een vermakelijk en interessant inkijkje in de geschiedenis van deze roemruchte zeeslag. Alles draait om de vraag: wie verdient een standbeeld? Is dat Jan Haring, de uit de mast geschoten held van de Slag op de Zuiderzee? Of Admiraal van Bossu, de verliezer van deze heldhaftige zeeslag uit 1573? Of misschien wel boerin Jantien, die haar man behoedt oorlogsslachtoffer te worden?  

Voorstelling over de Slag op de Zuiderzee 
In de theatershow Slag om het Beeld spant het erom. Historische voor- en tegenstanders van de genomineerden pleiten voor deze ereplaats op de sokkel. Monique de Meza presenteert de spelshow en Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, geeft als ‘Kapitein van het Kennisschip’ steeds een meeslepend inkijkje in het verhaal van de Slag op de Zuiderzee. Ondertussen runnen de zeven Westfriese burgemeesters vaardig het callcenter – want iedereen wordt stevig betrokken bij de strijd. Zo eenvoudig blijkt de vraag namelijk niet te zijn: wie is hier de echte held? 

Burgemeesters in het callcenter 

Het is niet bepaald een alledaags beeld: alle zeven burgemeesters van Westfriesland die schitteren in één theatervoorstelling. Hoe heeft productieleider Arnoud Lansdaal dat voor elkaar gekregen? “Persoonlijke benadering doet wonderen,” zegt hij. “Ik ben bij iedere burgemeester te gast geweest, heb het stuk uitgelegd en de rol van de burgemeesters toegelicht. Dat wekte interesse. Het mooie is ook dat ze alle zeven hun eigen mening zullen geven over de kwestie wie een standbeeld verdient, natuurlijk gezien vanuit de gemeente die ze leiden”, aldus Arnoud. 

Reserveer nu je tickets 
Naast Monique de Meza, Ad Geerdink en de zeven Westfriese burgemeesters spelen onder andere ook Gerard Venverloo, Astrid Stam en Jeroen Wals een belangrijke rol. Beleef het mee: dit mag je als inwoner van Westfriesland niet missen.  

  • 20 en 21 september Theater het Postkantoor, Bovenkarspel 
  • 22 en 23 september Bon Theater, Medemblik 
  • 27 en 28 september Drom, Enkhuizen 
  • 29 en 30 september CC Pancratius, Oosterblokker  
  • 4 en 5 oktober De Hooghe Heeren, Hoogwoud 
  • 6 en 7 oktober Gemeentehuis Koggenland, De Goorn 
  • 11 en 12 oktober Schouwburg het Park, Hoorn 

Reserveer nu je tickets via op-roet.nl.  

(Alleen voor Schouwburg het Park reserveren via hetpark.nl.) 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl