9°C
Scattered clouds

“Wie komt er op het feestje van het Enkhuizer Koor?”

Wil je op een leuke manier kennismaken met zingen in het Enkhuizer Koor? Kom dan naar onze inloopavond op woensdagavond 7 september. Ben je geïnteresseerd, mail naar info@enkhuizerkoor.nl of bel bestuurslid Dick Neefjes, tel. 06-38120481. Dus stuur een berichtje of meld je op 7 september om 19.45 uur bij de dienstingang van het Zuiderzeemuseum, Kooizandweg 2 in Enkhuizen, dan gaan we er een gezellige avond van maken.

Het Enkhuizer Koor bestaat alweer 30 jaar. We hebben dit jubileum een beetje uitgespreid over een aantal activiteiten, want we houden wel van een feestje. Zoals op zondag 9 oktober: dan is er voor de leden ’s middags een leuke activiteit georganiseerd in Enkhuizen met daarna diner én een gevarieerde feestavond in Die Port van Cleve! Een avond waar ongetwijfeld wordt gezongen. En word je in september lid, dan nodigen we je graag uit om mee te doen met de feestelijkheden op 9 oktober.

Elke repetitie bij het Enkhuizer Koor is een feestje! Want wat kan je zoal verwachten als je bij ons gezellige koor komt? Kijk op onze website www.enkhuizerkoor.nl of volg ons op facebook @enkhuizerkoor. Of lees het verslag over een repetitie-avond hieronder.

Impressie van een repetitie-avond.

”Ik ben benieuwd wat we vanavond gaan zingen. Bij de dienstingang van het Zuiderzeemuseum loop ik met wat koorleden naar de Filmzaal. Er zijn al meerdere leden aanwezig en om 20.00 uur maken we onder leiding van dirigente Majan Wiersma en pianist Simon de Boer de stembanden los met inzingoefeningen en rekken van de (nek-)spieren. Ja, niet alles is direct warm en soepel om ‘los te barsten’ in gezang! Maar dan pakken we de muziek erbij en doen we ons best op de Beatles-medley. Nou, dat ging al aardig goed is de algemene reactie van de koorleden! Maar wel opletten dat de solopartij de boventoon krijgt – zegt Majan – want die wordt afwisselend door de sopranen, alten, bassen en tenoren gezongen. Heel gevarieerd dus! Ook de Abba-medley komt aan bod. Dat is inmiddels een ‘gouwe ouwe’ voor het koor, maar er blijken in de loop der tijd toch wat ‘foutjes’ ingeslopen te zijn. Goed dat we die weer oppakken en met de puntjes op de i klinkt de medley ineens nét dat stukje beter. Daar word je blij van! Tijd dus voor een lekkere meezinger als ‘Vrij als de wind’ en andere vrolijke liederen.

Even later is het pauze met (gratis) koffie of thee, en wat lekkers, want één van de koorleden trakteert. Vooraf deelt voorzitter Yvonne Bloem nog de lopende zaken mee, zoals het einde seizoensfeest in juni, en het jubileumfeest op 9 oktober. Ook vertelt ze dat het optreden in Edam zo

geslaagd was. Applaus voor onszelf, en ‘lang zal ze leven in de gloria’ er achteraan voor de jarige.

Tijdens de pauze bepraten de leden de dagelijkse dingen van de afgelopen week, wordt er gelachen, maar komt ook het wel en wee ter sprake. De onderlinge band is goed en leden vinden ook steun bij elkaar.

Na de pauze zingen we de nummers liefst lekker aan één stuk door zodat het repertoire aardig doorgenomen wordt, van musical tot en met jazz-nummer, van evergreen tot en met rock, Engelstalig, in het Nederlands en zelfs een Afrikaans nummer. Af en toe grijpt Majan in als we te veel de bocht uit vliegen. Maar het is altijd een mooie afsluiter van weer een gezellige repetitieavond waarin we veel gedaan hebben. En nog na-neuriënd fiets ik tevreden naar huis!”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl