0°C

Weer zingen met UniCorno

Vocaal Theater Groep UniCorno had dit seizoen zijn vijfde verjaardag uitgebreid willen vieren, maar door de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, is dat niet gelukt. Een feestje had wel terecht geweest, want het koor heeft in korte tijd zijn bestaansrecht bewezen

UniCorno mocht in vijf jaar tijd 25 geslaagde concerten geven, zowel in theaters (van Het Postkantoor te Bovenkarspel tot Het Park te Hoorn), als in zorginstellingen (van Lutjebroek tot Hoorn) en op locatie tijdens festivals of bij speciale gelegenheden. De meeste optredens kregen een theatraal tintje. De jaarlijkse grote voorstelling was zelfs elke keer half een eigen(tijdse) bewerking van een operette, dus met theaterspel.

Om de komende jaren weer succesvol te kunnen zijn, is uitbreiding gewenst. Iedereen – jong, oud, man, vrouw – die van licht-klassieke muziek uit opera, operette en musical houdt en niet vies is van wat theater, is welkom bij UniCorno. De mini-operettes worden op maat geschreven, dus kunnen acteren en uit het hoofd zingen zijn geen vereisten. Aansluiten kan als volwaardig lid, maar ook op tijdelijke basis als projectlid.

Nu het nog niet is toegestaan om fysiek te repeteren, is kennismaken extra makkelijk. De stempartijen repeteren momenteel apart met dirigent Frank Hoebe via een online verbinding. Kijken, luisteren en meedoen kan dus vanaf elke locatie. Alleen de microfoon van de muzikale leider staat aan, dus meezingen kan ongegeneerd.

Zodra het weer mag, komt UniCorno elke woensdag van 20-22 uur bijeen in De Vesting te Hoorn (het gebouw van Showband Hoorn aan het Doelenplein). Ook dan kan wie interesse heeft in meedoen vrijblijvend langskomen om kennis te maken.

In de repetities werken de zangers aan een programma dat hopelijk begin november kan worden uitgevoerd in wijkcentrum de Huesmolen te Hoorn. Dat wordt voor het koor een eerste duo-optreden, met dameszanggroep Frank en Zij uit Spierdijk. Het belooft een verrassend en afwisselend concert te worden.

Meer weten? Neem een kijkje op www.unicorno.nl, of neem contact op via info@unicorno.nl of 06 – 11 21 25 38.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl