15°C
Few clouds

Volop activiteiten in de Westerkerk in Enkhuizen

In de Westerkerk is eind vorig jaar de draad weer opgepakt om geld in te zamelen voor de verdere opbouw van het befaamde historische orgel. De orgelkas, de buitenkant dus, werd in 2009/10 al gerestaureerd. Via de website kan een orgelpijp gesponsord worden en zelfs is het mogelijk om in die pijp een inscriptie te laten zetten. Zo kan iedereen de naam van zichzelf, zijn ouders, zijn kinderen, zijn kleinkinderen of van wie dan ook laten vastleggen in een monument. Zo kunnen die inscripties een paar honderd jaar de herinnering levend houden.

Op zaterdag 7 augustus en zondag 12 september zijn er speciale graveerdagen waar ook ter plekke gesponsord kan worden en het resultaat van het graveren bekeken kan worden. Op die dagen, van 11:00 tot 16:00 uur, is ook de orgelbouwer aanwezig en kan er een kijkje genomen worden in het orgel in aanbouw. Een foto met de gesponsorde pijp, en luisteren hoe deze klinkt hoort er dan ook bij! Sponsoren is mogelijk met elk bedrag, maar inscripties kunnen alleen gemaakt worden in de grotere pijpen. De sponsorprijs daarvan is vanaf 250 euro.

Van 10 juli tot 12 september is de kerk bovendien open voor bezoekers. Zo kan iedereen genieten van het prachtige interieur, kijken naar het orgel en het koorhek, of zich verbazen over de 1400 vrijwel ongeschonden grafzerken. De kerk is elke dag, behalve maandag open van 13:30 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

Behalve van de kerk kunnen bezoekers ook genieten van de expositie ‘verrassend verschillend’. Het werk van een twaalftal Enkhuizer kunstenaars is te bewonderen tegen de achtergrond van het kerkinterieur. De kunst is ook te koop waarbij een deel van de opbrengst weer aan de restauratie van het orgel besteed gaat worden.

Wie zelf kunstzinnig aan de gang wil, dat kan ook! Tegen betaling van 2 euro kan een lei voor het kerkdak beschreven of beschilderd worden. De leien op het dak gaan niet zo lang mee als de pijpen van het orgel, maar een jaar of 70 moet kunnen.

Voor de meest actuele informatie kunt u kijken op www.westerkerkenkhuizen.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl