13°C
Drizzle

Viool, Vleugel en Orgel Trio van formaat in de Oosterkerk!

Op zondagmiddag 12 november om 15.00 uur treden in de Oosterkerk in Hoorn violiste Heleen Hulst, pianist Gerard Bouwhuis en organist en componist Guus Jansen op. 

Het duo Heleen Hulst en Gerard Bouwhuis legt zich sinds 1998 vooral toe op het repertoire van de 20ste eeuw. Hun grote liefde voor hedendaagse muziek bracht al een schat aan nieuwe Nederlandse composities voort van componisten als Martijn Padding, Guus Janssen, Calliope Tsoupaki, Elmer Schönberger en Louis Andriessen. Maar hoe nieuw die noten ook zijn, ook Beethoven en Bach hebben ooit nieuw geklonken. Dit duo probeert ook op het oude repertoire een nieuw licht te laten schijnen. Waar Heleen haar kennis opdoet in de oude muziek (Van Swieten Society en Orkest van de 18de Eeuw) komt Gerards inbreng meer uit de hedendaagse en geïmproviseerde muziek (LOOS, Wende en de Ebony Band). Samen bestrijken ze zo behoorlijk wat genres. 

Ook organist/pianist/componist Guus Janssen beheerst zowel het klassieke als het eigentijds repertoire. Dat laatste schrijft hij ook zelf, zijn composities worden onder meer uitgevoerd door het Mondriaankwartet, Ensemble Nieuw Amsterdams Peil en het Concertgebouworkest.

De eigen Concertserie van de Oosterkerk stond dit jaar in het teken van het Rachmaninov-jaar. Alle betrokken musici vertolkten daarom één van zijn werken. Het gelegenheidstrio van deze middag speelt naast hun eigen repertoire een stuk van Rachmaninov en werk van Guus Janssen zelf. Het fraaie Bätz orgel in de Oosterkerk zal daarbij een belangrijke rol spelen.  


Tijden en Prijzen

Dit is het laatste concert in een reeks van vijf. Kaarten à € 22,50 zijn verkrijgbaar via www.podiumplein.nl of aan de zaal. Meer informatie op www.oosterkerkhoorn.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl