0°C

Vier de 668e Verjaardag van Hoorn op 27 maart: Feestelijk Programma voor Jong en Oud!

hoornisjarig thumbnail

Op 27 maart 1356 kreeg Hoorn stadsrechten van Willem V van Beieren. Dit moment wordt ook wel beschouwd als de geboortedag van Hoorn: reden voor feest! Na het verrassen van het college van burgemeester en wethouders met een verjaardagstaart in 2017 en een verjaardagsfeest in de Oosterkerk in 2019, wordt de verjaardag van Hoorn dit jaar nieuw leven ingeblazen door de werkgroep Toekomst van Vereniging Oud Hoorn. Om te vieren dat Hoorn 668 kaarsjes uitblaast, is er een feestelijk programma samengesteld voor jong en oud!

Programma woensdag 27 maart
De verjaardag van de stad wordt gevierd met diverse activiteiten, zoals het feliciteren van mede-jarigen en het luiden van de kerkklokken. Tevens is het de bedoeling dat op het carillon van de Grote Kerk ‘Lang zal ‘ie leven’ zal klinken. Ook aan de jeugd is gedacht: basisschoolleerlingen zijn benaderd met een creatieve opdracht omtrent de verjaardag van de stad. Daarnaast zou het fantastisch zijn als op 27 maart overal in Hoorn de vlag uit gaat!

’s Avonds gaat het verjaardagsprogramma verder in de Noorderkerk (ingang aan de Veemarkt). De deuren openen om 19.30 uur en het verjaardagsprogramma start om 20.00 uur met een welkomstwoord en daarna een voordracht van stadsdichter Levi Noë. Vervolgens zal er een kort vraaggesprek met de burgermeester plaatsvinden over de betekenis van de verjaardag van de stad. Daarna volgt het onbetwiste hoogtepunt van de avond: de enige echte Hoornse stadsquiz. In teams zal er gestreden worden om uitdagende vragen over het Hoorn van vroeger en nu zo goed mogelijk te beantwoorden. In de twee pauzes zal stadsgenoot Jelmer Zuidstra de gezellige sfeer voortzetten met een muzikaal optreden. Het winnende team van de stadsquiz zal de wisselprijs, bestaande uit het met een hoorntje gekroonde cijfer één, in ontvangst nemen.

De praktische zaken: vooraf een team aanmelden voor de stadsquiz is verplicht en kan tot uiterlijk 20 maart. Scan hiervoor de QR-code of ga naar https://forms.office.com/e/7U00N5sz00.   Er is een maximum aantal teams dat deel kan nemen aan de stadsquiz, dus vol = vol. Publiek is uiteraard welkom (let op: deuren sluiten rond 20.00 uur) en de toegang en deelname aan de stadsquiz is gratis.Deelnemers worden ontvangen met koffie en thee en krijgen een drankje in de pauze. Verder kunnen er drankjes gehaald worden op eigen kosten. Bekijk voor meer informatie en het aanmelden van de stadsquiz het Instagram account verjaardagvanhoorn of de website en Facebookpagina van Vereniging Oud Hoorn.

Tentoonstelling
Van 12 tot en met 30 maart zal er in het verenigingsgebouw van Oud Hoorn een kleine tentoonstelling te bezichtigen zijn over de geschiedenis van de Hoornse stadsrechten. Het verenigingsgebouw is geopend op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Wie is er gelijk met de stad jarig?
Inwoners van Hoorn die ook op 27 maart jarig zijn, kunnen door hun buur, familie of vriend aangemeld worden om een mooie felicitatie te ontvangen. Uiterlijk 20 maart via verjaardagvanhoorn@oudhoorn.nl of schriftelijk naar Onder de Boompjes 22, 1621 GG Hoorn. Graag met vermelding van de voornaam en achternaam, het adres (of mailadres) en de leeftijd (hoeft niet, mag wel) van de jarige. Dan ontvangt de jarige een mooie verjaardagskaart per (digitale) post op diens verjaardag.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl