14°C
Broken clouds

Verkiezing kunst park wijk Waldervaart in Schagen

De wijk Waldervaart in Schagen wordt een kunstwerk rijker. Een kunstwerk dat het park op zal fleuren en een herkenningspunt voor inwoners en bezoekers gaat vormen. Welk kunstwerk het gaat worden, dat mogen de inwoners bepalen door het uitbrengen van hun stem.

Stemmen op de kunstwerken

Het park Waldervaart, tussen het Steenloperspad en de Gruttolaan in Schagen, is in 2021 geheel gerenoveerd.

Door het plaatsen van een kunstwerk in het park Waldervaart wordt het project volledig afgerond.

Kunstwerken geven een verfraaiing aan de buitenruimte. Van kunst in een park kan iedereen genieten. Ook kan een kunstwerk een herkenningspunt vormen voor inwoners. Het college heeft daarom ingestemd met het plaatsen van een kunstwerk in park Waldervaart. Dit past binnen het kunstbeleid 2017 en de post “reserve kunst aankopen”.

Kunstenaar Joshua Pennings heeft voorgesteld een vriendelijk en positief beeld te maken. Een beeld dat herinnert aan de kindertijd, aan onbezorgde vrolijkheid. Het beeld komt vlakbij de speeltoestellen te staan, die in het gerenoveerde park geplaatst zijn. Dat maakt het park extra aantrekkelijk om van de speelplek te genieten en gebruik te maken.

Er kan een keuze gemaakt worden uit 3 impressies. Inwoners mogen kiezen welk kunstwerk zij mooi vinden en passend bij de omgeving. Dit kan door een stem uit te brengen op samen.schagen.nl. Stemmen is mogelijk tot 30 juni. Begin juli maakt de gemeente bekend welk kunstwerk het wordt.

Meer informatie staat op samen.schagen.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl