6°C
Broken clouds

Unieke aftrap van de kinderboekenweek op het Martinuscollege

Later word ik… Dromen over wat kinderen later willen worden, is iets van alle tijden. Dit jaar staat de kinderboekenweek die op 6 oktober van start gaat, in het teken van ‘worden wat je wil’. De kleutergroepen van basisschool De Hussel uit Grootebroek bezoeken als voorbereiding van deze kinderboekenweek het Martinuscollege in dezelfde plaats; bij uitstek de stek om na te denken over wat je later worden wilt.

Dromen over later

Met het thema ‘worden wat je wil’ worden kinderen aangezet om te dromen over later. Juf Gea van de Hussel nam daarom contact op met het Martinuscollege. Sabine Wehman, teamleider vmbo op het Martinuscollege, was gelijk enthousiast. “We hadden zo’n leuk gesprek en wij vinden het altijd leuk om gasten te ontvangen dat de afspraak snel gemaakt was. We hebben in nauw overleg een leuke manier gevonden om voor bijna 60 kleuters de aankomende kinderboekenweek op een originele manier af te trappen”. 

Zorg, bouw, horeca

Drie ochtenden bezoeken kleuters de middelbare school. In 1,5 uur gaan de kinderen in kleine groepjes beroepen ervaren in de zorg, de bouw en de horeca. Met een leuke attentie, wat lekkers en heel veel indrukken, gaan de kinderen vervolgens weer terug naar de basisschool.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl