6°C
Overcast clouds

Uitreiking cheque Festival Obdam voor Oekraïne

Op zaterdag 25 juni vond in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam de uitreiking plaats van de cheque met de opbrengst van het Festival Obdam voor Oekraïne, dat op 7 mei plaatsvond bij De Brink.

De cheque, met daarop het prachtige bedrag van € 9.404,-, werd uitgereikt aan de aanwezige bestuursleden van de Stichting Caritas Ukraine-Holland. De Stichting gaat dit geld besteden aan bedden, matrassen en beddengoed voor een opvanghuis voor gehandicapten in Dynayets. Het opvanghuis heeft een capaciteit van 160 gehandicapten waarvan het merendeel 24-uurs zorg nodig heeft.

Het Festival Obdam voor Oekraine vond plaats op 7 mei en bracht veel, heel veel bedrijven en inwoners van Obdam in beweging. De organisatie van het festival heeft enorm veel werk verzet om dit prachtige evenement mogelijk te maken. Al in een vroegtijdig stadium besloot het bestuur van De Brink haar plannen voor het traditionele ‘Bevrijdingsfestival’ te wijzigen en het evenement geheel in het teken te zetten van de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne en de opbrengst beschikbaar te stellen voor hulp aan de getroffenen in Oekraïne.

Bestuursvoorzitter Peter Homan sprak, kort na het bekendmaken van de plannen, de volgende woorden: “Wat een leed en wanhoop, je hart breekt bij het zien van de afschuwelijke beelden. Wij waren het er intern al snel over eens dat wij ons festival in zouden zetten om de mensen in Oekraïne te helpen. Wij dopen het festival om in Festival Obdam voor Oekraïne. Alle baten zullen ten goede komen van de “Stichting Caritas Oekraïne”. Deze stichting heeft haar magazijn in Hensbroek en organiseert periodiek transporten met hulpgoederen naar de Oekraïne. Directe hulp uitgevoerd door Oekraïense chauffeurs die precies weten waar de meegebrachte hulpgoederen zijn benodigd.”  Het team van Cultureel-Centrum De Brink benaderde tal van organisaties en bedrijven om hen te vragen dit initiatief financieel te ondersteunen. De meesten van hen, reageerde direct positief en dat, tezamen met de warme steun van veel dorpsgenoten, brengt nu een prachtig bedrag op de cheque. De bestuursleden van Stichting Caritas toonden zich opgetogen bij het zien van de cheque.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl