0°C

Uiteenlopende muziekstijlen tijdens Gitaarfestival

zuiderzee thumbnail

Hét evenement in het Zuiderzeemuseum voor gitaar- en muziekliefhebbers

Op zondag 16 juni wordt in samenwerking met Stichting De Gitaarsalon voor de elfde keer het Gitaarfestival georganiseerd in het Zuiderzeemuseum. Op verschillende locaties in het binnen- en buitenmuseum spelen gitaristen uit binnen- en buitenland. Geniet in het unieke buitenmuseum van de meest uiteenlopende muziekstijlen: van klassiek, jazz en tango tot aan flamenco, bluegrass en folk. Het is deze dag dubbel feest, want het Gitaarfestival vindt plaats op Vaderdag! Kom gezellig met je vader en bewonder de optredens van onder andere Bertolf Lentink, dé bluegrass gitarist van dit moment, en internationaal fenomeen Karlijn Langendijk, fingerstyle specialist.

Sfeerimpressie Gitaarfestival, foto Guillaume Groen
Sfeerimpressie Gitaarfestival, foto Guillaume Groen

Het programma is dit jaar gevuld met internationale grootheden, regionale en lokale beroemdheden en nieuw talent, gitaarleerlingen en studenten van conservatoria. Beluister onder andere de Schotse gitaarvirtuoos Matthew McAllister, Izhar Elias, Johan Fostier en Enno Voorhorst als grootmeester op de klassieke gitaar van Nederlandse bodem. Volg een ukelele workshop in het binnenmuseum of sluit aan bij de masterclass van Matthew McAllister.

Reserveren tickets hoofdacts

In de filmzaal vertonen fingerstyle specialist Karlijn Langendijk en bluegrass fenomeen Bertolf Lentink en zijn band hun kunsten. Voor deze optredens dien je vooraf een plekje te reserveren. Ben jij dus een echte fan van Bertolf of Karlijn? Zorg dan dat je op maandag 13 mei om 10.00 uur klaar zit, om in de ticketshop jouw plek te bemachtigen. Let op: je kunt alleen een plek reserveren in combinatie met een online ticket voor het Gitaarfestival, dit geldt ook voor mensen met een Museumkaart en VriendenLoterij VIP-kaart. Er is voor deze optredens een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Sfeerimpressie Gitaarfestival, foto Guillaume Groen
Sfeerimpressie Gitaarfestival, foto Guillaume Groen
Live EK-voetbalwedstrijd

Tijdens het Gitaarfestival speelt Nederland de eerste poulewedstrijd van het EK Voetbal 2024 tegen Polen. Wil je niets missen van deze live voetbalwedstrijd? Er hangt in museumrestaurant het Amsterdamse huis een groot scherm om samen met andere liefhebbers van gitaarmuziek én voetbal vanaf 15.00 uur te genieten van dit duel.

Praktische informatie

Het Gitaarfestival vindt plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De gitaristen treden op tussen 11.00 en 17.00 uur in zowel het binnen- als buitenmuseum. Het Gitaarfestival is voor alle museumbezoekers toegankelijk; tegen het normale bezoekerstarief krijg je deze Vaderdag de bijzondere muzikale gitaarlekkernijen er gratis bij! Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met een persoonlijke starttijd tussen 10.00 en 15.30 uur. Reserveer vanaf maandag 13 mei een online ticket via de website, ook met een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart.

Sfeerimpressie Gitaarfestival, foto Guillaume Groen
Sfeerimpressie Gitaarfestival, foto Guillaume Groen
Met dank aan

Het Gitaarfestival is mede mogelijk gemaakt door de Stichting De Gitaarsalon, Hofsteestichting, Westfriesland Fonds, Stichting de Trintel, Jacob van Wagtendonk Stichting en het Zuiderzeemuseum.

Over Stichting De Gitaarsalon

Door het concertrepertoire van de gitaar onder de aandacht te brengen, fungeert Stichting De Gitaarsalon als medium tussen de professionals op het podium, de vakgroep in het land en het publiek. Zij vergelijkt het academische gitaarrepertoire ook wel met de poëzie in de letteren: een stijl die aandacht, voorkennis en inlevingsvermogen nodig heeft om gewaardeerd te worden. Om die reden organiseert Stichting De Gitaarsalon naast de gitaarconcerten verschillende educatieve activiteiten waarin de gitaar centraal staat. gitaarsalon.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl