0°C

Topmusici openen Hoornse Orgelserie

Op zondagmiddag 3 april openen sopraan Klaartje van Veldhoven en organist Matthias Havinga de Hoornse concertserie van Stichting Concertfonds Hoornse Orgels. Het concert vindt plaats in de Koepelkerk en op het programma staan werken van Henk Badings, Bertus van Lier en Hendrik Andriessen. Van de laatst genoemde wordt onder meer de Miroir de Peine uitgevoerd. Voor dit werk gebruikte Andriessen gedichten van de Franse dichter Henri Ghéon waarin de vijf stadia van de doodsangst van Christus bezongen word vanuit het perspectief van Maria. Zeer toepasselijke muziek voor de veertigdagentijd.

Klaartje van Veldhoven en Matthias Havinga hebben beiden een zeer uitgebreide en succesvolle concertpraktijk in binnen- en buitenland. Klaartje van Veldhoven studeerde in Zwitserland aan de Schola Cantorum te Basel en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze trad onder meer op met dirigenten als Ton Koopman, Johannes Leertouwer en Sigiswal Kuijken. Matthias Havinga is concertorganist en hoofdvakdocent aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast is hij als organist verbonden aan de Oude Kerk en de Ronde Lutherse- of Koepelkerk in Amsterdam.

Onlangs verscheen van dit duo een cd met onder meer een opname van de Miroir de Peine van Hendrik Andriessen. Inmiddels is de cd in vele media bejubeld waaronder een vijf-sterrenrecensie in de Volkskrant. Het concert wordt gepresenteerd en toegelicht door Sander Zwiep, bekend van het NPO 4 programma Maatwerk.

Het concert is op 3 april 2022 van 15:30 tot 16:30 uur in de Koepelkerk aan het Grote Noord 15 in Hoorn. Zoals te doen gebruikelijk is de toegang gratis zodat iedereen dit concert kan bezoeken. Wel hopen we dat de bezoekers naar vermogen bijdragen aan de collecte na afloop.

www.orgelconcerten-hoorn.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl