1°C
Broken clouds

Toneelgroep Drommedaris zoekt nieuwe spelers

Altijd al toneel willen spelen? Dat is hier je kans. Toneelgroep Drommedaris (TGD) zoekt spelers voor een nieuwe productie. TGD bestaat uit een vaste kern van spelers met daarbij per productie ‘gelegenheidsspelers’. Voor de rollen doet u als speler auditie, waarna u een professionele begeleiding krijgt als voorbereiding op het stuk. Voor meer informatie kijk op de website: TGD.nl of mail naar annahinse@me.com.  

De productie 

In oktober staat de nieuwe productie ‘Wachten op Willem. Enkhuizen in drie taferelen’ op het programma. Dit stuk wordt in het kader van het jubileumjaar 1572 uitgevoerd en op alle etages van de Drommedaris uitgevoerd. Op 21 oktober 1572, tijdens de Tachtigjarige Oorlog, zette Willem van Oranje voet op Enkhuizer grond om steun voor zijn opstand tegen de Spanjaarden te zoeken. Het zou nog wel heel wat jaren duren voordat de vrede getekend werd, maar toch zou 1572 de boeken ingaan als het jaar van de opstand tegen de Spanjaarden en het begin van de vrije Republiek der Nederlanden. 

TGD 

Toneelgroep Drommedaris heeft al veel productie op haar naam staan: van eigen bewerkingen van stukken van Shakespeare en Tsjechov tot producties van hedendaagse toneelschrijvers. 

Bij de toneelgroep zijn er grote, kleine of edel-figurantenrollen. De edel-figuranten  begeleiden en bespelen het publiek als ze zich van de ene naar de andere etage in de Drom verplaatsen. Kortom, spelers in alle soorten en maten zijn welkom al naar gelang de wensen en mogelijkheden. 

De repetities zijn op woensdagavonden bij Theaterschool de Cast op de Peperstraat 2 in Enkhuizen. 

Op woensdag 18 mei, van 20:00 tot 22:00 uur, is er in de Cast een workshop/auditie avond. Die avond maak je kennis met de andere spelers en krijg je een indruk van hoe er gewerkt wordt en waar naartoe gewerkt gaat worden. Tegelijkertijd krijgen de regisseurs een beeld van je spelkwaliteiten en of je een grotere dan wel kleinere rol zou kunnen spelen. 

Warmgelopen voor een rol in ‘Wachten op Willem’, wacht niet langer en meld je aan voor een van de inloopdagen. Aanmelden kan bij annahinse@me.com of mail haar wanneer je eerst meer informatie wilt.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl