0°C

Tienergids voor toeristen aan Enkhuizen nu verkrijgbaar

Op donderdag 29 juni hebben de leerlingen van het tweetalig mavo onderwijs van de RSG Enkhuizen officieel hun werk overhandigd aan de personeel van het vvv-kantoor en Stichting Marketing Enkhuizen. Marianne de Zwart en Annemieke Hageman hebben de gidsen in handen gekregen en zagen meteen dat de doelgroep de brochure zeer interessant gaat vinden. Peter Timmermans en zijn team bij Stichting Marketing Enkhuizen hebben de gids vormgegeven.

De tienergids is tot stand gekomen tijdens een Erasmus+ samenwerkingsproject opgezet door Marjon van Dam en Trevor Lewis van de RSG Enkhuizen. De RSG-ers ontvingen leerlingen uit Spanje en samen hebben zij de beste plekken in Enkhuizen samen ontdekt en erover geschreven. Zij hebben ook foto’s gemaakt van de bedrijven, trekpleisters en winkels die interessant zijn voor tieners te bezoeken. De teksten werden eerst in het Engels samen geschreven voordat zij naar het Nederlands en Spaans vertaald werden. Leerlingen hebben daarna geleerd hoe ze QR-codes kunnen maken om relevante informatie van websites in de brochure op te nemen.

De leerlingen hebben hetzelfde project in Caravaca de la Cruz gedaan en uiteraard liggen die tiener gidsen daar in het Spaanse VVV kantoor, voor alle tieners die Caravaca bezoeken!

Betekenisvol onderwijs staat in het tweetalig onderwijs als een huis. Dit project creëert de banden met praktijk en buitenwereld naast de theorie van het internationale vak Travel & Tourism, die de leerlingen ook volgen op de RSG op het tweetalig mavo.

“Door de leerlingen de kans te bieden om door de ogen van toeristen te kijken, kregen wij deze prachtig gids als resultaat” aldus Trevor Lewis, coördinator tweetalig onderwijs. “Het was ook mooi om te zien dat ze, ondanks de taalbarrière, werkten aan interculturele vaardigheden om samen problemen op te lossen,” vertelt Marjon van Dam, docente Travel & Tourism en Engels van de leerlingen.

Vanaf vandaag liggen de exemplaren van de Tienergids op het vvv-kantoor, klaar voor de Engelse teenagers, de Spaanse jóvenes en de Nederlandse tieners!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl