-0°C
Scattered clouds

Op de planning van Theaterkerk Wadway

Van toneel tot cabaretvoorstellingen en muzikale optredens; Theaterkerk Wadway heeft voor iedereen wat te bieden. Perfect voor een ongestoord avondje uit. Je wordt er vermaakt, je kunt er ontspannen, je laten meevoeren in een verhaal, of je wordt er aan het denken gezet. Daarnaast is het een ontmoetingsplek, waar je met je vrienden onder het genot van een drankje en/of hapje lekker een avondje uit kunt gaan.

Kom ook genieten van onze voorstellingen!

Zaterdag 19 november Channa van ’t Riet & Cyrelle Failé (Muziektheater)

Songs for Leonard – Suzanne, Marianne en dat meisje uit het Chelsea Hotel; alle drie werden zij bezongen door ladies-man Leonard Cohen. In de muziektheatervoorstelling ‘Songs for Leonard’ wordt zijn werk bekeken door de ogen van zijn vrouwen. Cohens versies kennen we, maar hoe kijken zijn vrouwen er tegenaan? Singer-songwriter Channah van ’t Riet en theatermaakster Cyrelle Failé geven de vrouwen van Cohen een stem. Naast het bekende werk van Leonard Cohen zijn voor Songs for Leonard muzikale tegenreacties geschreven. De voorstelling geeft niet alleen een boeiende kijk op het oeuvre van Leonard Cohen; het is een verhaal over vrouwen en mannen, over liefde, verlangen en zeggenschap. Voor Cyrelle Failé is dit een thuiswedstrijd!

———

Vrijdag 25 november Christian van Eijkelenburg (Cabaret)

Drift – ‘Drift’ is een verfrissend, absurdistisch cabaretspektakel over het (niet) toegeven aan menselijke driften. Ga op ongedwongen wijze de confrontatie aan met je innerlijke ikje en verlaat de zaal vervolgens in een staat van ongekende extase. Een muziektheater-avond waarin eigenzinnige verhalen worden gemixt met elektronische beats, kleurrijke visuele droombeelden, filosofische uitbarstingen en theatrale driftbuien. ‘Drift’ is de theatertrip die je móét beleven.

We hebben Christian eerder mogen ontvangen als onderdeel van De Fransse Eijkel en zijn dan ook zeer benieuwd naar zijn eerste soloprogramma.

———

Zaterdag 26 november De Corte & Consorten (Muziek)

Muziek en verhalen over mijn vader – Jules de Corte (1924 – 1996) was musicus, tekstdichter en zanger. Zeg maar: een ‘singer-songwriter’ van zijn tijd. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘De vogels’. Hij trad veertig jaar op voor radio en televisie, in theaters, in kroegen en gevangenissen.

Zoon Ernst de Corte had een moeizame relatie met zijn vader. ‘Inmiddels bewonder ik zijn werk maar ik heb het mijn vader lang kwalijk genomen dat hij zijn gezin in de steek liet. Ons contact was daarom een tijd minimaal.’ Net toen zijn vader en hij weer in gesprek waren geraakt werd Jules de Corte ziek en overleed hij.

‘Intussen ben ik zijn muziek goed gaan beluisteren en ben ik het ook gaan waarderen’, zegt Ernst de Corte. ‘Speurend door de drieduizend liedjes die Jules schreef, zocht ik naar wat hij nog meer te vertellen had. Zo heb ik hem beter leren kennen. Op veel dingen die ik nog aan hem wilde vragen vond ik het antwoord in zijn teksten. Het is een voorrecht dat ik hem door zijn werk nog een beetje tevoorschijn kan halen.

Ik selecteerde vooral nummers die ook in deze tijd passen. Met drieduizend liedjes is er keuze genoeg.’

———

Vrijdag 2 december Grof Geschud (Comedy Cabaret)

Broeden – ‘Grof Geschud is een realistisch relaas van een relatie die op de klippen loopt en van een geadopteerde hond waarvan ze allebei geen afstand willen doen.

Na het in de pers bejubelde en voor de Neerlands Hoop genomineerde debuut ‘Lijmen’, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, is er nu de tweede avondvullende cabaretvoorstelling van Grof Geschud: ‘Broeden’.

De relatie hield geen stand, het duo wel. Althans voorlopig.

Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei.

———

Zaterdag 3 december Sara Leemans (Muziektheater)

Vanavond bij jou? – ‘Vanavond bij jou?’ is een muzikale voorstelling over liefde, keuzes, stilstaan en op avontuur gaan. Met liedjes en verhalen over grote vragen en kleine vriendjes. Over jagen en pindakaas, een vermoeden, een iglo en een vader die zwaait. Over je blijven verwonderen en de kunst van het blozen. Herkenbaar voor iedereen die ooit weleens verliefd is geweest.

Sara Leemans is sopraan en singer-songwriter. Ze combineert haar klassieke achtergrond met nieuwe vormen van theater. Dit deed ze onder andere met een muziektheatervoorstelling op Oerol, als soliste in moderne opera’s en als theatermaker bij het talentenprogramma van het Nederlands Kamerkoor.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl