0°C

Theater Het Postkantoor viert Jubileum met Festival vol talent uit de regio

Op 21 september 2012 vond de allereerste voorstelling plaats in Theater Het Postkantoor. Dat betekent dat het theater dit jaar tien jaar bestaat. Na alle beperkingen en onzekerheid pakken we in juni extra feestelijk uit met het Postkantoor Jubileum Festival: drie bijzondere voorstellingen waarin wij muzikale toptalenten uit de regio presenteren in verrassende combinaties. Voor het festival ontving het theater een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten vanuit een speciale regeling voor lokale makers.

Tijdens dit Festival wordt ook de nieuwe vleugel in gebruik genomen die het theater dankzij vele donaties en sponsorbijdragen en een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft kunnen aanschaffen.

Zondag 19 juni: Daddy Cool

Op zondag 19 juni is het dubbel feest: we vieren niet alleen een jubileumfeestje, maar maken er een dikke Vaderdag-fuif van! Voor alle vaders, vaders van vaders, kinderen van vaders, sugar daddies, buurtvaders en zelfs Darth Vader is welkom. We schuiven de tribune aan de kant en bouwen een feestje met gelegenheidsband “The Post Office Daddies” met onder andere Horinees Wouter Hakhoff op trompet. Samen met zijn kompanen gooit hij een royale New-Orleans-polka-funk-saus over de lekkerste hits voor en door vaders. Van Boney M’s “Daddy Cool” tot “Pa” van Doe Maar en van “Papa’s got a brand new bag” tot Yentl’s “Papa can you hear me”, en dat allemaal op trompet, tuba en drums.  

Met een koud biertje op de tap en de tosti-ijzers in de aanslag (met saus uiteraard!) gaan de mannen los in hun muzikale mancave, dus sleep jouw Daddy Cool van de bank voor een heerlijke middag vol muzikale – en andere – uitspattingen…

Zondag 26 juni: Kijvende Wijven

Met geslepen stembanden gaan ze elkaar te lijf: Dana Koppes en Anouk Dorfmann laten hun handschoenen thuis en kruisen hun stiletto’s in een ultieme gezongen veldslag. Het podium van Het Postkantoor is het strijdtoneel van hun tour de force, de mooiste theaterliedjes hun gekozen wapens. En Martijn… ach Martijn. Is hij opgewassen tegen het vocale vuurwerk van deze grande dames of delft hij jammerlijk het onderspit?

Anouk Dorfmann won in 2006 op 15-jarige leeftijd de publieksprijs en de juryprijs tijdens het prestigieuze “Concours de la Chanson” in theater De Kleine Komedie in Amsterdam, maar woont nog gewoon in Enkhuizen. Ze maakte deel uit van het kleinkunstensemble Andermans veren live! treedt op met het het Charivari trio en ging onlangs in de Drom in première met het theaterconcert Mesdames et Messieurs. Dana Koppes zong dit jaar nog bij de officiële opening van het herdenkingsjaar 2022, de geboorte van Nederland 1572 te Brielle, in het bijzijn van Zijne Majesteit de Koning. Ook won zij de Cultuurprijs voor Aanstormend Talent van Stichting De Steunmast uit Enkhuizen. Lutjebroeker Martijn Bos is een muzikale allesvreter: dirigent, pianist, repetitor, arrangeur: hij kan en doet het allemaal.

Kaartverkoop

Kaarten kunnen worden besteld via de website en de kassa van het theater. Omdat het theater graag iedereen willen laten mee genieten van het jubileumfeest kost een kaartje slechts 5 euro, inclusief een feestelijk drankje! 
Daarnaast is er de mogelijkheid om een extra bijdrage te doneren. De opbrengst uit de kaartverkoop zal worden gebruikt om een muzikaal optreden te organiseren voor inwoners van West-Friesland voor wie de weg naar het theater niet zo vanzelfsprekend is.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl