14°C
Scattered clouds

‘Tante Truus & Mammie Mies’, een voorstelling in het kader van Theater Na de Dam

In samenwerking met toneelgroep Europa en Sociaal Cultureel Centrum De Schoof in Wervershoof wordt in het kader van Theater Na de Dam het indringende toneelspel Tante Truus & Mammie Mies gespeeld. ‘Tante Truus & Mammie Mies’ een voorstelling over twee bescheiden bij het grote publiek onbekende verzetsheldinnen die deden wat ze moésten doen. De productie oogstte de waardering van het Nationaal Comité 4/5 mei. Daarnaast wordt de uitvoering opgenomen in de agenda op de website van Theater Na de Dam.

Jenny Tuytel en Marjan Vlam tekenen samen voor het script, de productie en het spel van deze voorstelling die al met veel succes in de regio is gespeeld (onder andere in samenwerking met Toneelgroep Drommedaris in Enkhuizen en met de Historische Vereniging aldaar in Alkmaar). Het publiek reageerde met woorden als “indringend en af en toe beklemmend”, “bewonderenswaardig” en “naast een traan ook een lach”.

‘Tante Truus & Mammie Mies’ is een aanbeveling voor mensen die in deze tijd op een bijzondere manier meer aandacht willen voor gedenken evenals voor liefhebbers van theater.

Data: zondag 1 mei (15:00 uur); maandag 2 en dinsdag 3 mei (20:15 uur); woensdag 4 mei om 21:00 uur na de Nationale Dodenherdenking op de Dam.
Plaats: Sociaal Cultureel Centrum De Schoof, Kerkelaantje 1, Wervershoof
Tickets: á € 12,50 (inclusief drankje na afloop) en meer informatie op www.deschoof.nl onder ‘activiteiten’ en ‘tickets’ of aan de kassa.
In verband met het bewuste lage aantal toegelaten bezoekers krijgen reserveringen via de website voorrang. Na afloop gelegenheid tot napraten met de speelsters over het hoe, het wat en het waarom van deze voorstelling.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl