0°C

Stichting We Promise organiseert samen met Gemeente Hoorn op 15 mei de Dag van Empathie Hoorn!

Dag van Empathie Hoorn 2024

Op de Dag van Empathie willen wij Hoorn stil laten staan bij de kracht van empathie. De Dag van Empathie is een jaarlijks terugkerend moment waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen.

Tijdens de avond zullen wij verschillende initiatieven belichten waarbij mensen verhalen, dromen, geschiedenis en ervaringen met elkaar delen. Dan blijk je jezelf te herkennen in verhalen van de ander, met wie je niets gemeen dacht te hebben. Zo leggen wij de gezamenlijke basis voor meer empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving.

Op social media wordt de polarisatie van de maatschappij steeds scherper zichtbaar. Zoals wij weten is het namelijk gemakkelijk in woede weg te kwijnen of frustraties online te uiten, maar het is niet zo gemakkelijk om toenadering te zoeken met iemand waar je kritiek op hebt. Tijdens de corona periode is het persoonlijk contact aanzienlijk afgenomen. Veel mensen vereenzaamden. Voor een lange tijd is er enkel digitaal of op enorme afstand contact mogelijk geweest. Het is daarom heel fijn om een event te organiseren waar mensen elkaar fysiek kunnen ontmoeten met als doel verbinding en empathie te bewerkstelligen.

Naast de verzuiling en polarisatie signaleert We Promise ook positieve ontwikkelingen in de regio en daar willen we op 15 mei, de Dag van Empathie Hoorn, aandacht aan geven. Wij stellen, door middel van een panelgesprek bestaande uit diverse lokale mensen uit de regio Hoorn, belangrijke maatschappelijke vragen met als doel te onderzoeken hoe empathisch wij zijn ten opzichte van de ander vooral wanneer de ander er anders uitziet dan wij gewend zijn. Hou het facebookevent in de gaten. Wij zullen in de aanloop naar 15 mei gaandeweg vertellen wie de panelleden zijn waar wij mee in gesprek gaan.

De afsluitende vragen van de Dag van Empathie zijn: 
  • Wat kunnen wij zelf doen om onze maatschappij meer empathisch te maken? 
  • Hoe kunnen wij de eenzaamheid doorbreken waar veel burgers door Corona meer en meer in zijn beland? 
  • Hoe gaan wij met elkaar om in tijden van inflatie en crisis? 
  • Hoe zorgen wij voor verbinding?

De avond vindt plaats op woensdag 15 mei om 19:15 uur in *Theater het Pakhuis
Adres: Onder de boompjes 21, 1621 GG, Hoorn

*Het theater is rolstoeltoegankelijk.

Het event is gratis! Graag wel eerst even aanmelden via het formulier:
https://forms.gle/Se1s5LtPjr5YWo5S7

Delen van het event wordt enorm gewaardeerd! We kijken uit naar een mooie avond! 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl