19°C
Clear sky

Start Stoomseizoen?

Het Nederlands Stoommachinemuseum had graag met de voorjaarsvakantie de deuren weer geopend voor publiek. Traditiegetrouw is dit ook de start van het nieuwe stoomseizoen. Onze medewerkers staan te popelen om aan de slag te gaan en de machines te laten draaien. Helaas laat de versoepeling van de lockdown maatregelen nog op zich wachten en zijn we genoodzaakt de opening uit te stellen. Net als iedereen kijken we nu reikhalzend uit naar het moment dat de samenleving van ’t slot kan en we kunnen starten met het evenementen- en stoomseizoen. Tot het zover is, kun je met NSM Virtueel alvast een kijkje nemen in het museum en de baggermolen.

Het museum is gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen, één van de oudste nog intacte stoomgemalen van Nederland. Je vindt er de grootste verzameling nog werkende stoommachines in ons land.

NSM Virtueel

Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de digitale zichtbaarheid van het museum. Nieuwsgierig? Bezoek dan de website, klik in de balk NSM Virtueel aanen ga mee op ontdekkingsreis! Met de VR video’s kun je vanuit je luie stoel virtueel ronddwalen door het stoomgemaal en afdalen in de baggermolen. Als je de tags in de video aanklikt, popt er uitgebreide informatie op. (www.stoommachinemuseum.nl)

Kinderrubriek Thuis & Onderwijs

Op de nieuwe kinderpagina Thuis & Onderwijs maak je kennis met Glenn en Tess. Je vindt er allerlei wetenswaardigheden over de stoommachines en het museum. Museumdocent Hans Walrecht vertelt elke week over een van de stoommachines in het museum of de machinetuin. De eerste aflevering gaat over De Vlaanderen 7, de triple expansie scheepsmachine, de tweede aflevering over stoommachine Koos en de bijbehorende machinewerkplaats. Er staan op de kinderpagina ook proefjes die je thuis kunt doen. Nóg leuker is om het museum in het echt te bezoeken en zelf stoom te maken met miniatuurstoommachines en op speurtocht door het museum te gaan. Kom dus gauw langs als het weer mag!

Nederlands Stoommachinemuseum

Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik Tel: 0227 544732 / www.stoommachinemuseum.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl