0°C

Start nieuw dansseizoen bij kaval internationale dans Schagen

Op dinsdag 5 september opent Kaval weer haar deuren in de Spartahal voor dansers die graag internationaal dansen. Hier worden wekelijks onder deskundige leiding traditionele en moderne dansen uit alle werelddelen aangeleerd op verschillende niveaus.

Internationale dans is eigenlijk een verzamelnaam voor werelddans; deze dansen ontstaan vaak in kleinere dorpen op het platteland. Ieder land heeft zo zijn eigen dansen en nog steeds worden overal ter wereld nieuwe dansen gemaakt op oude melodieën of bekende liedjes. Kaval laat je kennismaken met verschillende dansstijlen uit Oost- en West-Europa, maar ook daarbuiten.

Wij dansen o.m. op muziek uit landen als Armenië, de Balkanlanden, Griekenland, Israël, Macedonië, Turkije, maar ook uit Engeland, Frankrijk, Amerika. Man of vrouw, jong of oud of er net tussen in, kom zelf eens ervaren hoe leuk het is om te dansen en bewegen op muziek uit verschillende landen van over de gehele wereld.

Groepsverband
Je hebt geen speciale danspartner, schoeisel of kleding nodig. Er wordt gedanst in groepsverband: in een kring, een lange rij, in paren, of gewoon los. Wij dansen elke dinsdag in de Spartahal aan de Zuiderweg 2a, 1741 NA te Schagen. Op dinsdagochtend dansen de gevorderden en vergevorderden van 10.00 – 11.30 uur en dinsdagmiddag is voor beginners en halfgevorderden van 13.30 – 15.00 uur.

Naast de reguliere lessen worden er gedurende het gehele seizoen ook instuiven georganiseerd, waarbij ook dansers van andere verenigingen van harte welkom zijn. Wil je kennismaken met onze dansen, kom dan eens vrijblijvend langs en doe mee. De eerste 2 lessen zijn gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met Ans Barning tel.nr. 06-58887273, of mailen naar kavaldanst@gmail.com of neem eens een kijkje op onze website www.kavaldanst.nl.

Meedoenregeling Schagen
Wij doen ook mee aan de Meedoenregeling Schagen. Deze regeling zorgt ervoor dat mensen van 65 jaar en ouder uit de gemeente Schagen die leven rond het bestaansminimum, lid kunnen worden van een sportvereniging of culturele instelling. Op deze manier wordt sport of een andere creatieve activiteit voor iedereen toegankelijk. Gemeente Schagen werkt hiervoor samen met het Volwassenenfonds en er wordt gewerkt met bevoegde intermediairs.

In Schagen zijn dit de Vrijwillige Onafhankelijke Adviseurs (VOA) van Wonen Plus Welzijn en de consulenten van de wijkteams van de gemeente Schagen (Team Sportservice). Hier kan men zich aanmelden en wordt bekeken of de aanmelding voldoet aan de voorwaarden en wordt die persoon aangemeld bij het Volwassenenfonds. Na goedkeuring zorgt het Volwassenenfonds vervolgens voor betaling van het lesgeld aan de vereniging. Ga voor meer info naar schagen.nl/meedoen-en-geluksbudget of naar volwassenenfonds.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl