24°C
Clear sky

Stadswandeling Boerenhoek

Enkhuizen – Op woensdag 10 augustus a.s. wandelen de gidsen van Oud Enkhuizen door de Boerenhoek. Zij nodigen u van harte uit kennis te maken met de verrassende charme van dit pittoreske deel van Enkhuizen. Een stadsdeel met  rustieke stadsgrachten, imposante, (inmiddels woon) stadsboerderijen en charmante theehuizen.

Aangelegd rond 1600, waardoor de stad maar liefst 3x zo groot werd. Maar in dit geval was regeren helaas geen kwestie van vooruitzien….omdat het aantal inwoners niet zoals verwacht toenam,  maar in de volgende decennia juist dramatisch afnam, bleef het gebied lange tijd leeg en werd het een  toevluchtsoord voor rijke burgers, die er een tuin met theehuis hadden.

Rond 1850 vestigden de ’stadsboeren’ zich in dit gebied en vestigden tuinders er hun bedrijf. Toen ontstond ook de naam Boerenhoek. De gidsen vertellen u alle wetenswaardigheden over de aanleg van de stadswallen van de Vest, de geschiedenis van ’t Rad en de Doelen, waar de schutterij was gevestigd. Maar ook de achtergrond van straatnamen  als Spaans Leger, Kolhornstraat en de Ossemannetjes komen aan bod. De start is om 19.30 uur op het Sijbrandsplein en uiteraard zoals altijd is mee wandelen geheel gratis.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl