0°C

Spiksplinternieuw internationaal festival – Jazz in Aartswoud

Jazz in Aartswoud - Michelle David

Op 24 en 25 augustus 2024 wordt het West-Friese dorp Aartswoud omgetoverd tot een internationaal jazzfestival. Twee dagen lang kunnen bezoekers genieten van hedendaagse jazz uit binnen- en buitenland, met alles eromheen gemoedelijk en gastvrij, heerlijk lokaal eten en drinken en een grote betrokkenheid van het dorp en omgeving.

Initiatiefnemer en drummer Joost Patocka geeft ook les aan het conservatorium in Rotterdam. Hij ging in 2010 met zijn vrouw en kinderen wonen in Aartswoud en besloot: híér moet je jazz horen! Jazz in Aartswoud draait om artiesten van wereldklasse die een keer niet in de stad optreden, maar juist omringd worden door het prachtige West-Friese landschap.

Rundveemuseum

Festivaldirecteur Joost Patocka organiseerde al de nodige festivals en concerten, vaak in de Aartswouder kerk met de karakteristieke stompe toren, maar hij wil het nu allemaal anders aan gaan pakken. „Het moet minder besloten en het moet laagdrempeliger,” vertelt Patocka, „mensen moeten kunnen zitten, staan en lopen en misschien nog wel belangrijker, mensen moeten kunnen dansen.” Daarom wordt ‘Jazz in Aartswoud’ gehouden op het terrein van het Rundveemuseum in Aartswoud.

Podium

Het podium komt in de stal omdat het weer dan geen invloed op de optredens heeft en waar ruimte is om het zo in te richten dat mensen ongedwongen en op hun eigen manier de muziek kunnen beleven. Het terrein wordt ingericht met allerlei soorten kramen. Marktkramen, kramen waar je kunt eten en drinken, maar ook kramen met kunst van mensen uit de muziekwereld. „Vrijwel alles op het terrein dat gegeten kan worden wordt aangeboden door lokale ondernemers,” verduidelijkt de festivaldirecteur.

Jazz in Aartswoud - NCC
NCC (New Cool Collective) zal eveneens een optreden verzorgen tijdens het Jazz in Aartswoud-evenement.

Wandeltocht

Een bijzonder onderdeel van ‘Jazz in Aartswoud’ is de wandeltocht op de zondagochtend van het festival met zanger, pianist, componist en vogelliefhebber Ruben Hein. Hij gaat met een groep de natuur in en zal vertellen over de verscheidene vogelsoorten die leven in en om Aartswoud en hij gaat tijdens de wandeltocht ook zingen.

Hele dag vermaak

Joost Patocka zegt met ‘Jazz in Aartswoud’ 2 hele dagen vermaak aan te bieden voor de bezoekers. „Jazz in Aartswoud viert de menselijke creativiteit en expressie. Laat je verrassen door onverwachte verbindingen tussen klank en kunst, tussen muziek en de wereld om ons heen.” Binnenkort worden de eerste namen van de festival line-up bekendgemaakt. Voor de liefhebber zijn de ‘Vroege Vogel Tickets’ alvast in de verkoop gegaan.

Jazz in Aartswoud is op zaterdag en zondag 24 en 25 augustus 2024 in Rundveemuseum Aat Grootes aan de Schoolstraat te Aartswoud

> Tickets kunt u bestellen op jazzinaartswoud.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl