0°C

Soroptimisten Hoorn in actie voor geweld tegen vrouwen

Recentelijk was de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ weer van start gegaan. Doel van deze jaarlijkse actie is om aandacht te vragen voor het stoppen van geweld tegen vrouwen, met dit jaar als thema in Nederland ‘Veilig, overal en altijd’.

De Soroptimistenclub Hoorn e.o. is al vele jaren promotor van de actie in West Friesland en vroeg met een stand tegenover het station Hoorn aandacht voor dit thema. Daarnaast zijn weer verschillende gebouwen in West Friesland van 25 november tot 10 december oranje verlicht, zoals de Oosterpoort in Hoorn en theater het Postkantoor in Bovenkarspel. 

Het weer hielp niet mee, maar toch kwamen weer veel Soroptimisten in actie om het gesprek aan te gaan met voorbijgangers en daarmee de bewustwording te vergroten over het thema geweld tegen vrouwen. 

Tegelijk werden honderden tulpenbollen geplant, gratis beschikbaar gesteld door eenbollenkweker uit West-Friesland, in het Orange the World perk in het Noorderplantsoen. In het voorjaar van 2024 is het resultaat daarvan te zien in de vorm van een mooie oranje cirkel. Daarmee blijven de Soroptimisten het thema onder de aandacht brengen.

Daarnaast werd zaterdag door voorbijgangers enthousiast gedoneerd aan het Orange Trust Fund, waarmee initiatieven worden gefinancierd om een einde te maken aan geweld tegen vrouwen. Als dank ontvingen zij een zakje tulpenbollen.

1 Op de 3 vrouwen maakt geweld mee in haar leven. Dat geweld vindt niet alleen achter de voordeur of op straat plaats, maar overal in de samenleving. Iedereen kan medestander zijn, door te helpen en niet weg te kijken als er iets gebeurt, bv tussen collega’s op het werk, in de metro, op de sportclub of waar dan ook. Daarom is bewustwording over dit thema steeds weer van groot belang.

Iedereen kan medestander worden door de medestander pledge te tekenen via www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl

#Orangetheworld #medestander

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl