0°C

Sint Maartenoptocht, 11 november

Het heeft de organisatoren van buurtvereniging Boschplein en Omgeving dit jaar niet meegezeten bij de organisatie van de intocht van Sint-Maarten.

Eerst hadden zij niet meer de beschikking over een paard, maar na een oproep is deze gelukkig gevonden. Daarna kon Dindua niet meer de stoet begeleiden met muziek, dus daar zal wat geïmproviseerd moeten worden. Maar de Sint-Maartenoptocht kan dit jaar weer gewoon doorgaan, dus zij hoeven niemand teleur te stellen!

Daarom worden alle kinderen uit Enkhuizen met hun ouders of begeleiders uitgenodigd om op vrijdag 11 november met hun lampion om 17 uur te verzamelen op het parkeerterrein van Albert Heijn. Van daaruit loopt de stoet, samen met Sint-Maarten te paard, achter de muziek aan via de Westerstraat richting stadhuis, waar de burgemeester hen zal opwachten. Hier zal een spektakel opgevoerd worden waarbij Sint-Maarten brood zal uitdelen aan een bedelaar die daar op de stope zit en zal hij ook een stuk van zijn mantel aan hem afstaan om te delen. Na dit spektakel zal sint Maarten ook aan de kinderen die meegelopen hebben, bij het stadhuis iets lekkers uitdelen voordat zij de deuren langs gaan.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl