0°C

Sfeervolle lichtjesintocht Sinterklaas in Medemblik

Op 12 november is het zover! Sinterklaas komt weer naar Nederland. Ook in Medemblik komt de feestelijk verlichte pakjesboot binnenstomen op zaterdag rond 17.00 uur. Vanaf 16.45 uur start het programma met optredens van Melissa van Belleghem, de Danspieten én kinderen van de Medemblikker basisscholen. Kom allemaal kijken en neem je lampion of een ander lichtje mee!

Sinterklaasverhaal
Dit jaar wordt het spannend of het paard van Sinterklaas wel op tijd op de kade zal verschijnen. Je gaat het allemaal zien, dus zorg dat je op de kade bent. Woensdag 9 november is Sinterklaas te zien via een vlog op facebook.com/sinterklaasinmedemblik. Wil je daadwerkelijk weten hoe het verhaal verloopt, volg dan de vlogs op facebook.

Als VIP mee met de intocht van Sinterklaas?
Wil je ook een speciale behandeling tijdens de intocht van Sinterklaas? Ga dan naar de winkels van Medemblik en koop die OZO lekkere zakjes met pepernoten. Vind je in één van de zakjes een hoefijzer? Dan krijg je een VIP behandeling met de intocht van Sinterklaas naar het kasteel. De zakjes van 1 euro per stuk, zijn bij vele winkeliers te koop in Medemblik, je herkent ze aan de gele actieposter.

Welkom Sinterklaas
Na de aankomst in de haven van Medemblik gaat de stoet met Sinterklaas op Ozosnel en de Pieten via de Oosterhaven, Nieuwstraat, Bagijnhof, Ridderstraat, Westerhaven, Kwikkelsebrug, Pekelharinghaven naar Kasteel Radboud. Historische voertuigen, een Pietenband, Citytours, Crescendo, drumband en majorettes maken de levendige lichtjesoptocht compleet. Bewoners langs de route worden gevraagd binnen- en/of buitenlampjes op te hangen of een windlicht met kaars voor het raam te zetten. Tijdens de wandeling zijn bovengenoemde straten afgesloten voor verkeer.

Sinterklaasfeest op het kasteel
Het grote Sinterklaasfeest op Kasteel Radboud begint rond 19.00 uur en eindigt 19.45 uur. Entreekaartjes á € 2,50 voor het feest voor kinderen vanaf 5 jaar zijn verkrijgbaar bij het FunFestijn, Kasteel Radboud en het Bakkerijmuseum.

Kleurplaten
Dit jaar kun je een leuke kleurplaat halen, deze zijn verspreid onder de winkeliers (je herkent ze aan het aanplakbiljet op de deur). We hopen dat alle kinderen enthousiast meedoen met kleuren, zodat de tekeningen gebruikt kunnen worden voor een vlaggenlijn in het kasteel en Sinterklaas jouw kleurplaat kan bewonderen!

Zien we jou ook op de kade? Het wordt één groot feest!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl