0°C

Scholieren sorteren duizenden steentjes LEGO in museum

Na een ontvangst met chocolademelk en gebak en een rondleiding door de directeur, hebben vrijdagochtend twaalf enthousiaste leerlingen van de Oscar Romero school in Hoorn LEGO-steentjes gesorteerd in het kader van de landelijke actie NL Doet op 11 en 12 maart.

In een zaal van het Museum van de 20e Eeuw, waar een groot diorama in aanbouw is, zitten de leerlingen bakjes vol bouwsteentjes uit te zoeken. Op kleur en maat. Een hele klus want het museum heeft vele tientallen kilo’s die uitgezocht moet worden.

Meer dan zevenhonderd scholieren hebben zich in de afgelopen tijd aangemeld bij Vrijwilligerspunt West-Friesland om mee te helpen met de NL Doet. Hans Stuijfbergen, directeur van het Museum van de 20e Eeuw, had zicht ook gemeld en is heel blij met de hulp. Sinds enkele maanden heeft het museum een succesvolle LEGO- tentoonstelling, waar wordt gebouwd aan een enorm diorama in een tweede zaal.

“Bezoekers kunnen die bouw volgen en vrijdag zagen ze deze twaalf leerlingen gebukt over tientallen bakjes met gekleurde bouwsteentjes. Als het op kleur en maat is gesorteerd, wordt het bouwen van het diorama een stuk makkelijker. Er gaan immers tienduizenden steentjes in. Onze vrijwilligers hadden ook al veel uitgezocht maar deze extra 24 handen zijn prachtig en ze hebben het goed gedaan”, zegt Stuijfbergen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl