0°C

Schager kermis vrijdag geopend door wethouder

Vrijdag 16 juni is het zover. Dan kan er volop kermis gevierd worden in Schagen. Om 16.00 uur opent wethouder Puck de Nijs-Visser officieel de kermis op de Markt in Schagen. De kermis in Schagen is tevens de start van het kermisseizoen 2023.

Van vrijdagmiddag 16 juni tot en met zondag 26 juni is er kermis in het centrum van Schagen. Wethouder Puck de Nijs-Visser zegt, “Kermis is een tijd van plezier maken en verbinden, genieten met elkaar en de familie. Zoals het ernaar uitziet krijgen we ook nog zonnig weer, dus alle ingrediënten voor een gezellige kermis zijn aanwezig.”

Wegafsluitingen
Woensdag 14 juni start de opbouw van de kermis. Dan zijn bepaalde wegen afgesloten. Het gaat om de volgende wegen: Markt, Nieuwstraat (ter hoogte van het parkeerterrein voor het Makado) en Torenstraat (ter hoogte van het Slotplein). De wegafzettingen zijn van kracht vanaf woensdag 14 juni (vanaf 07.00 uur) tot en met maandag 26 juni (18.00 uur). Op het moment dat de kermis opent, mogen er geen (vracht)auto’s, fietsers of ander verkeer het kermisterrein op. Dit vanwege de veiligheid van de bezoekers en medewerkers van de kermis.

Vanaf 14 juni tot en met 26 juni kan de parkeerplaats aan de Nieuwstraat niet gebruikt worden. Parkeren kan dan op het parkeerdek van Makado. De standplaatsen die normaal gesproken parallel aan de Nieuwstraat zijn opgesteld, zijn in deze periode terug te vinden op het midden van het parkeerterrein.

De afbouw van de kermis vindt plaats op maandag 26 juni tot 18.00 uur.

Aanpassingen openbare weg tijdens kermis
In de dagen voor en na de opbouw- en afbouw verwijdert de gemeente lichtmasten, bankjes en bebordingen. Deze worden later weer teruggeplaatst.

Het kermisprogramma
Vrijdag 16 juni
Opening kermis voor wethouder Puck de Nijs-Visser

Maandag 19 juni
Kermis voor mensen een beperking. Er worden gratis oliebollen en ijs uitgedeeld in Alpha.

Maandag 19 juni t/m 21 juni
Elke attractie doet mee met een eigen korting/aanbieding. Denk bijvoorbeeld aan extra spel(len), oliebol, ritkaart.

Woensdag 21 juni om 16.00 uur: prijsuitreiking tekenwedstrijd
Ook dit jaar organiseert de gemeente weer een tekenwedstrijd voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar van gemeente Schagen. Deze kinderen worden uitgedaagd hun mooiste tekening in te leveren. De tekening kan vanaf 16  juni tot en met 19 juni tijdens openingstijden ingeleverd worden bij de receptie in het gemeentehuis aan de Laan in Schagen. In ruil voor de ingeleverde tekening krijgen de kinderen dan een muntje. Deze kunnen zij gebruiken bij een kermisattractie naar keuze. Ook bieden de kermisexploitanten prijzen aan voor de winnende tekeningen.

Donderdag 22 juni van 14.00 tot 18.00 uur
Prikkelarm kermis vieren. Om 18.45 uur start autopedrace op de kermis (?).

Vrijdag 23 juni van 13.30 tot 17.30 uur
Kermis voor senioren. Senioren zijn op maandag 20 juni vanaf 13.30 tot 17.30 uur welkom in Alpha aan de Loet in Schagen. De kermis wordt feestelijk gevierd met zang, lekkers en een loterij.

Zondag 25 juni om 14.00 uur
Gezellig kermis vieren met de hele familie.

Vragen?
Tijdens de kermis zullen naast de marktmeester van gemeente Schagen, ook de organisatoren Kabalt en De Voer het aanspreekpunt zijn voor vragen voor inwoners en ondernemers, via 0224 – 210 400

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl