4°C
Scattered clouds

Schager Compliment voor Marja Hogenes

Donderdag 6 juli om 12.00 uur reikte burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen het Schager Compliment uit aan Marja Hogenes. Dit was tijdens de dag van de klederdrachten van de Westfriese Folklore. 

Dit jaar bestaat de stichting Westfriese Folklore 70 jaar, en daarvan is Marja Hogenes al 43 jaar vrijwilligster. Toen Marja in 1980 voor het eerst in aanraking kwam met de Westfriese Folklore was zij direct heel enthousiast. In 1981 sloot ze zich dan ook aan als vrijwilligster bij de stichting, en doet dit nog steeds met grote inzet.

Sinds 1981 zit Marja bij de zogeheten Kappenclub. Met een klein groepje wordt hier gewerkt aan de kappen van de Westfriese Folklore. Dat is een ontzettend arbeidsintensief werk! Vanaf september komt de groep al bij elkaar om de kappen te herstellen, plooien, en weer helemaal in elkaar te zetten. Zo werken ze wekelijks tot het voorjaar om op tijd klaar te zijn voor het folkloreseizoen.

Naast de kappen, is Marja Hogenes ook verantwoordelijk geweest voor de kinderwagens die te zien zijn in de optocht. Het is belangrijk dat alles in de optocht authentiek is, dat geldt ook voor de kinderwagens. Deze moeten aan iemand worden gekoppeld, hier was Marja tot eind jaren 90 verantwoordelijk voor. Ook keek zij dan of er onderhoud nodig was of dat de wagen volgend jaar weer zo kon worden gebruikt.

Tenslotte hield Marja zich tussen 2006 en 2016 bezig met de kleding voor de optocht. Ook hierbij is het belangrijk dat alles bij de tijd past, en hier zet zij zich dan ook voor in.

Dit alles maakt dat Marja Hogenes een grote rol heeft bij de stichting Westfriese Folklore, een compliment waard!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl