0°C

Schager Compliment voor Marijke Groot-Baas

Dinsdagavond om 19.45 uur reikte wethouder Haydar Erol het Schager Compliment uit aan mevrouw Marijke Groot-Baas. Al 40 jaar is Marijke vrijwilligster bij Steuntje in de rug.

Vrijwilligers van deze organisatie brengen regelmatig bezoekjes aan mensen in Tuitjenhorn en Sint Maarten die ziek zijn. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, verpleeghuis, of bij de mensen thuis. Marijke is al lange tijd betrokken bij Steuntje in de rug en heeft door de loop der jaren dan ook bijna 2000 bezoekjes afgelegd. Door haar betrokkenheid in de omgeving is ze goed op de hoogte van wat er allemaal speelt en wie er een bezoekje kan gebruiken.

Daarnaast is Marijke sinds 2007 vrijwilligster bij het museum Historische Vereniging Harenkarspel. Hier is zij lid van de tentoonstelling groep. Maar daarnaast helpt Marijke met schoonmaken en is zij actief betrokken bij het blad van het museum, waar zij een aantal artikelen voor heeft gemaakt.

Op persoonlijk vlak is Marijke al 51 jaar lang betrokken bij de familie Hemmer. Zij hielp hier vroeger als verzorgster in dit grote gezin met 11 kinderen. Tegenwoordig onderhoudt Marijke nog contact met mevrouw Hemmer en helpt waar mogelijk. Ook maken ze nog vaak een wandeling. Al met al is Marijke al jarenlang een grote steun voor mevrouw Hemmer.

Tenslotte is Marijke ook voor haar eigen familie altijd een rots in de branding geweest. Toen haar vader op haar 18de overleed, nam Marijke de verantwoordelijkheid voor haar zussen op zich. Marijke haar zwager, de broer van haar man Niek, heeft extra zorg nodig. Marijke biedt hier altijd veel ondersteuning. Na het overlijden van Niek, heeft Marijke de zorg voor haar zwager Hans op zich genomen. Hier ging zij elke week langs, hielp met de verhuizing naar Reigersdaal en zorgde er altijd voor dat Hans betrokken bleef.

Vanwege haar jarenlange inzet voor haar medemens verdient Marijke dit Schager Compliment. Zij wordt beschreven als een heel betrokken, vrolijk en sociaal mens. Na 40 jaar neemt zij afscheid bij een Steuntje in de rug.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl