11°C
Broken clouds

Samenwerking Fit4lady Grootebroek en Stichting MIA

HAPPY BACKPACK ‘alle rugzakken verzamelen’ 

Stichting MIA is een kleine organisatie die vanaf 2007 betrokken is bij organisaties/scholen, in Oeganda. Haar missie is om mogelijkheden te creëren waardoor kinderen goed en creatief onderwijs kunnen genieten.
Kinderen en jongeren krijgen kansen geboden door middel van:

  • Financiële ondersteuning aan scholen zodat kansarme kinderen naar school kunnen;
  • Deskundigheidsbevordering van en samenwerking mét leerkrachten en andere professionals;
  • Financiële en praktische ondersteuning om leer/werkvoorzieningen te realiseren of verbeteren;
  • Het sponsoren van herbruikbaar maandverband voor schoolmeisjes om verzuim tegen te gaan.

Caroline van Duuren, voorzitter van de stichting, is jaarlijks in Oeganda. Zij weet dat de meeste kinderen in Afrika vaak kilometers naar school lopen door regen en modder, met boek of schrift in de hand of onder de arm. ‘Dat kan beter’, bedacht zij en startte een actie op Facebook met een oproep naar vrienden, kinderen, ouders, scholen of zij een goede, stevige rugzak over hebben die prima een tweede ronde mee kan voor een basisschoolleerling in Afrika. Een goede bestemming en blije, trotse kinderkoppies. Iets helemaal voor jezelf hebben, kennen ze namelijk niet.

Margret Koster, eigenaresse van FIT4LADY Grootebroek sportief als zij is, sprong hier direct op in en stelde spontaan voor om een briefje te hangen in de sportzaal te Grootebroek. Ook riep zij aan het eind van elke les: “Als je een rugzak kan missen, Caroline neemt het mee naar Oeganda!” Dat wierp zijn vruchten, oftewel tassen af. Na elke training fietste Caroline met één of twee rugzakken blij naar huis. Het stimuleerde zeker om vaker te gaan sporten. Het aantal groeit dankzij de actie van Fit4lady en MIA vrienden van Facebook.

‘Alle rugzakken verzamelen’

Er is vraag naar echte rugzakken voor kinderen op de basisschool, dus met twee brede banden voor op de rug, geen sport rugzakjes met touwtjes. Ligt er één te slingeren in huis of ergens in een kast, ben je aan het consuminderen? Neem dan contact op met Stichting MIA. Via Facebook Stichting Mia Nederland of stuur een bericht naar 06 15 56 69 16.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl