0°C

Samen zingen en samen zijn bij Amazing Koor in Lutjebroek

Lutjebroek - Amazing Koor Thumbnail

De leden van Amazingkoor uit Lutjebroek zijn allemaal liefhebbers van samen zingen. Volgens bestuursleden Mary Dijkman en Marga Groot is het koor meer dan dat. Ze stellen dat naast samen zingen ook het samen zijn een belangrijk onderdeel is van het groepsgevoel bij het koor.

Het Amazingkoor uit Lutjebroek is opgericht in 2005. Het repertoire bestaat uit een breed scala aan populaire, voornamelijk Engelstalige muziek. Sutherland Brothers and Quiver, Adèle, Simon and Garfunkel, zijn een voorbeeld van de artiesten waarvan het koor nummers zingt.  Ze noemen het muziek voor een breed publiek, waarbij veel herinneringen uit het verleden worden opgeroepen.

Dorpsgebeuren
Marga Groot en Mary Dijkman noemen deelname aan hun koor een echt dorpsgebeuren. „Het gaat er bij ons om lekker ongedwongen samen te zingen.” Stelt Groot. Een koor met ongeveer 45 leden met daarbij een begeleidende band bestaande uit een gitarist, basgitarist, saxofonist en een drummer trekt de nodige liefhebbers. Het koor heeft relatief veel mannelijke leden wat volgens Groot en Dijkman een positief effect heeft op het geluid van het koor. Het koor voerde een aantal jaren geleden noodgedwongen een ledenstop in. „Die ledenstop is er niet meer,” vertelt Dijkman, „nieuwe leden zijn tegenwoordig gewoon weer welkom.”

Gemoedelijke sfeer
Dijkman en Groot roemen de gemoedelijke sfeer in het Amazingkoor. Ze vertellen dat het naast het zingen ook gewoon heel gezellig is. „Nieuwe leden zijn altijd welkom om een keer aan te schuiven om te kijken of ze het leuk vinden om mee te zingen.” Het is volgens de bestuursleden niet belangrijk om een hele goede zanger of zangeres te zijn. „De praktijk wijst uit dat mensen steeds beter gaan zingen gedurende de tijd, “ legt Marga Groot uit, „met ons koor zingen we meestal drie-stemmig en soms vier-stemmig. Er is altijd wel een plek voor een nieuwe zanger of zangeres.”

Oefenen
Het Amazingkoor uit Lutjebroek oefent elke week op woensdagavond tussen 19:45 en 21:30 in Café de Paus in Lutjebroek. „Café de Paus is onze thuishaven,” vertelt Mary Dijkman. Ze geeft aan dat wanneer iemand het leuk lijkt om lid te worden, die persoon zich eens meldt op een repetitieavond. Het koor treedt drie tot vier maal op in een jaar en er wordt veel geoefend voor een optreden om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Blij van zingen
Op de vraag wat er zo leuk is aan het zingen in een koor is Mary Dijkman stellig. „Ik wordt altijd blij van zingen en dat geldt waarschijnlijk voor ieder lid van Amazingkoor.” Ze noemt het lekker zingen met goede begeleiding van band en dirigent. Na 15 jaar is Jan Brieffies gestopt als dirigent en is nu opgevolgd door Ingrid Schouten.

Meer informatie is te vinden op www.amazingkoor.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl