6°C
Overcast clouds
6°C
Overcast clouds

Rondleiding bij KinderTV-expo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kijkbuiskinderen 70 jaar Kinder-TV

Acteur Ydwer Bosma, samensteller van de KinderTV expositie in het Museum van de 20e Eeuw, geeft op de zondagen 4 en 11 juli 2021 om 13.00 en 14.30 uur weer een rondleiding. Hij heeft prachtige anekdotes voor de bezoekers van deze nostalgische tentoonstelling vol unieke items. Bezoekers hoeven niet meer te reserveren voor een museumbezoek of de rondleiding.

De kleding van Swiebertje, Pipo en Zuster Klivia, maar ook de originele poppen uit Dappere Dodo en de echte Rikkie en Slingertje. De poppen uit de Fabeltjeskrant en Paulus de Boskabouter. Dat en veel meer is te zien op de nieuwe tentoonstelling ”Kijkbuisvrienden, 70 jaar KinderTV” in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn.

Van Bereboot tot Tita Tovenaar

Niet eerder waren zo veel originele, en dus unieke, objecten uit de historie van 70 jaar kindertelevisie bijeengebracht. Uit alle decennia komen programma’s aan bod, van Oebele tot Hamelen, van de Bereboot tot Kabouter Plop. Uiteraard zijn veel historische fragmenten en foto’s te zien, maar ook originele rekwisieten, scripts en objecten. Het bolhoedje en brilletje van Tita Tovenaar, de kleding van Tika, de pruik, lange schoenen en kleding van Pipo. Maar ook de outfit van Kluk-Kluk, het verpleegsterskostuum van Zuster Klivia en zelfs de schrijfmachine van Annie MG Schmidt waarop de teksten van JaZusterNeeZuster zijn geschreven.

Van Kluk-Kluk tot Malle Pietje

”Bij de samenstelling en inrichting van de nieuwe expositie ”Kijkbuisvrienden, 70 jaar KinderTV” zijn we fantastisch geholpen door acteur Ydwer Bosma uit Purmerend. Hij heeft in talloze kinderfilms en -series gespeeld en is een groot fan en kenner van oude kinderprogramma’s. Dankzij zijn connecties met acteurs en de televisiewereld hebben we echt veel originele items boven water weten te krijgen. Van de make-up-kist en indianenoutfit van Kluk-Kluk tot het robotje van Bassie en Adriaan. Van de poppen uit Paulus de Boskabouter tot de pyjama van Meneer Kaktus, van de kleding van Saartje, Swiebertje en Malle Pietje tot zelfs de keuken uit die serie met originele rekwisieten en een studiocamera uit die jaren.”

Ook expo over Jan Jans en de Kinderen

Er zijn tot eind 2021 twee nieuwe wisseltentoonstellingen te zien: “Kijkbuisvrienden, 70 jaar KinderTV” dus en “Jan, Jans en de Kinderen, 50 jaar Klein Geluk” over de beroemde familie uit de Libelle-strip van Jan Kruis. Uiteraard is de nostalgische vaste collectie ook te bewonderen. Het museum is alle dagen van de week geopend. Info op www.museumhoorn.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl