21°C
Few clouds

Regenboogvlag voor LHBTIQ+-community door gemeente Schagen

De gemeente Schagen heeft op zaterdag 15 april de regenboogvlag op het gemeentehuis gehesen om de LHBTIQ gemeenschap te steunen. Hiermee steunt de gemeente de landelijke oproep om de regenboogvlag te laten wapperen naar aanleiding van vele recente gevallen van geweld tegen de regenbooggemeenschap.

LHBTIQA+ staat voor lesbische vrouwen (L), homoseksuele mannen (H), biseksuele personen (B), transgender personen (T), intersekse personen (I), queer personen (Q), aseksueel (A), non-binair en panseksueel (+).

Landelijke oproep
De oproep is gericht aan en iedereen die deel uitmaakt van de regenbooggemeenschap of solidariteit wil tonen. Men kan een foto van hun vlag delen op social media met de hashtag #samensterk. ‘Samen laten we zien dat liefde sterker is dan haat’, aldus de initiatiefnemers. ‘We steken LHBTI+ jongeren een hart onder de riem en tonen dat Nederland geweld tegen de regenbooggemeenschap niet pikt.

Recent zijn er verschillende incidenten van homofobie in Nederland gerapporteerd, waaronder aanvallen op LHBTI+ jongeren in Eindhoven en mishandeling van medewerkers in een Groningse dragshowbar en LHBTI+ café. Tijdens voetbalwedstrijden zijn ook homofobe spreekkoren gehoord zonder dat er werd ingegrepen.

Schagen regenbooggemeente
‘Bedreigingen, mishandeling en vernieling specifiek gericht op de LHBTIQA+ gemeenschap kunnen en mogen we niet accepteren.‘ spreekt wethouder Cor Quint van de gemeente Schagen. ‘Mede omdat we een regenbooggemeente zijn wil ik de oproep ondersteunen en zaterdag ook onze vlag als solidariteit laten wapperen.’

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl