0°C

Queen uitvaarttopper van de toekomst in Noord-Holland 

montua thumbnail
©Monuta

Monuta legt muziek tijdens uitvaarten naast muziekwensen bij leven

Monuta heeft de Uitvaartmuziek Top 10 van afgespeelde nummers tijdens uitvaarten in het afgelopen jaar gepubliceerd. Als je Noord-Hollanders nú echter vraagt welke muziek zij graag willen bij hun eigen afscheid, ontstaat er een hele andere voorkeurslijst. Waar Time to Say Goodbye en het Ave Maria al jarenlang stuivertje wisselen aan de top van de Monuta Uitvaartmuziek Top 10, luisteren we bij Noord-Hollandse uitvaarten in de toekomst mogelijk veel naar Queen en André Hazes. 52% van de provincie weet al precies wat er gedraaid moet worden, of heeft daar wel een idee over. Dat blijkt uit onderzoek dat Monuta liet uitvoeren in aanvulling op haar jaarlijkse Uitvaartmuziek Top 10.

Open over afscheid

Noord-Hollanders noemen in hun wensenlijst talloze verschillende nummers, wat symbool staat voor een heel persoonlijke invulling van een afscheid. Over muziekkeuzes wordt vaker gepraat dan over afscheidswensen in bredere zin. 28% van de mensen in Noord-Holland heeft de wensen rondom uitvaartmuziek al eens besproken met anderen. Daarmee zijn ze minder open over dit onderwerp dan gemiddeld Nederland (34%). Ze praten erover om dierbaren niet met vragen achter te laten. “We vinden het prachtig om te zien dat steeds meer mensen praten over hun muziekwensen. We weten namelijk uit ervaring dat het nabestaanden veel rust geeft als ze weten wat jij had gewild. Muziek is een geschikte gespreksstarter om open over afscheid te zijn en te bespreken hoe jij je uitvaart voor je ziet. En dat stimuleren we dan ook met volle overtuiging”, zo vertelt Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta.

montua - op mijn afschijd is er geen muziek
Op mijn afscheid is er geen muziek

Meer variatie in de toekomst

Trends in uitvaartmuziek veranderen door de jaren heen. En ook als je ouder wordt, kunnen je voorkeuren weer veranderen. Het is dus niet gek dat de huidige toplijst verschilt van wensen voor toekomstige afscheidsceremonies.  Van Queen worden diverse nummers genoemd. Who Wants to Live Forever het meest, maar ook Bohemian RhapsodyDon’t Stop me Now en Show Must Go On. Van Hazes worden ook diverse nummers genoemd. Onder andere Bloed, zweet en tranen en Ik leef m’n eigen leven.

Monuta Uitvaartmuziek top 10 van 2024

De Monuta Uitvaartmuziek Top 10 wordt al jaren aangevoerd door de klassiekers Time to Say Goodbye van Andrea Bocelli en Sarah Brightman, het Ave Maria in diverse uitvoeringen en Trein naar Niemandsland van Frans Bauer. Zo ook in de nieuwe Top 10, die Monuta vandaag publiceert. Daarnaast zien we veel Nederlandstalige nummers. Rob de Nijs kwam met Zo zal het zijn nog niet eerder voor in de lijst. Mulders: “Het is voor het eerst dat we onze toplijst van daadwerkelijk afgespeelde nummers bij uitvaarten kunnen leggen naast wensen van Nederlanders in het algemeen. Zo zie je maar hoe persoonlijk je een uitvaart kunt maken. Dat betekent veel voor nabestaanden. Daarom nodigen we iedereen ook uit om er met elkaar over te praten of het (online) ergens te noteren.”

montua uitvaartmuziek lijst

Over Monuta

Monuta is dé afscheidsspecialist. Opgericht in 1923 zet zij zich al 100 jaar in voor dezelfde missie: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk maken. Zij gelooft in openheid en eerlijkheid over afscheid. Over mogelijkheden, kosten én over wat je zelf eigenlijk wilt voor je eigen afscheid. Jaarlijks verzorgt Monuta ruim 14.000 persoonlijke uitvaarten en in totaal biedt zij meer dan 1,5 miljoen mensen financiële zekerheid met haar uitvaartverzekering. Ruim 120 opgeleide Register Uitvaartverzorgers staan mensen in het hele land bij. Monuta heeft 3 eigen begraafplaatsen en 7 crematoria en is partner in nog eens 6 andere. Meer informatie is te vinden op www.monuta.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl